Slobodno vreme > Gurmanlook

Ovaj recept Džejmija Olivera za PROTEINSKI HLEB je SAVRŠEN! Jednostavno se pravi, a može da se jede danima

Potrebno je samo sat vremena da ga napravite, a biće svež danima

Izvor: K1info

Autor: Simona Stanković

06/09/2024 > 09:51

podeli vest:

Ovaj recept Džejmija Olivera za PROTEINSKI HLEB je SAVRŠEN! Jednostavno se pravi, a može da se jede danima
Foto: Pixabay.com


Hleb je ono bez čega često ne možemo, a još češće nam stvara probleme jer smo skloni da biramo nezdrave i jednostavnije varijante. Ipak, ako na raspolaganju imate zdravu i kod kuće napravljenu verziju, onda je to fantastičan dodatak obroku. A recept Džejmija Olivera za proteinski hleb je čisto savršenstvo.

Džejmi Oliver ima savršeni recept za proteinski hleb koji je izuzetno jednostavan, biće vam potrebno oko sat vremena da ga napravite, a možete da ga jedete danima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jamie Oliver (@jamieoliver)

 

Recept Džejmija Olivera za proteinski hleb

Potrebno je:

- instant kvasac 7 g

- maslinovo ulje 4 kašike

- brašno od leblebija 250 g

- mleveni bademi 100 g

- semenke lana 50 g

- čija semenke 25 g

- semenke maka 25 g

- semenke susama 25 g

- semenke suncokreta 25 g

- ruzmarin 2 kašike

- jaje 4 komada

Priprema:

Zagrejte rernu na 190 stepeni. Obložite duguljasti kalup papirom za pečenje. U posudu ulijte 375 ml mlake vode, dodajte kvasac i uje, pomešajte i ostavite sa strane pet minuta.

Pomešajte brašno od leblebija, mlevene bademe i semenke u velikoj posudi s prstohvatom soli.

Napravite rupu u sredini, dodajte naseckani ruzmarin i jaja i promešajte, a potom ulijte kvasac. Umesite vrlo mekano testo i prebacite ga u pripremljeni kalup za hleb. Pecite ga otprilike 45 minuta i čačkalicom proverite sredinu. Sačekajte barem 20 minuta pre nego što ga isečete.

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar