
Ovaj sočni KOLAČ SA MALINAMA I KEKSOM je čista fantazija! Potrebno vam je 10 minuta posla i samo 4 sastojka
Leti volimo brzinske recepte koji se lako spremaju, a kad probate ovaj bićete oduševljeni
podeli vest:

Jede vam se nešto slatko, ali ne želite da provete puno vremena uz šporet? Leti volimo brzinske recepte koji se lako spremaju i zato je tu recept za sočni kolač s malinama, keksom i kremom od vanile koji je spreman za svega 10 minuta, a ukus je čista fantazija, prenosi "Zadovoljna.rs".
Kolač s malinama i keksom – sastojci:
24 komada petit keksa
600 ml mleka + još malo za umakanje keksa
2 pudinga od vanile
Džem od maline ili 300 g domaćih malina + šećer po želji
Kolač s malinama i keksom – priprema:
Umutiti puding sa 600 ml mleka (koristiti puding koji se ne kuva).
Keks umočiti u toplo mleko, pa složiti 12 komada na dno četvrtaste posude.
Na keks staviti pola krema od vanile.
Dodati još jedan sloj keksa (preostalih 12 komada).
Dodati drugu polovinu krema od vanile.
Na vrh rasporediti džem od maline.
Foto: Freepik.com
Za džem od maline:
300 g smrznutih ili svežih malina staviti da se lagano kuvaju sa 100 ml vode.
Dodati šećer po želji.
Razmutiti jednu kašiku gustina s malo vode, pa dodati malinama.
Kuvati kratko, dok se ne zgusne.
Ohlađeni džem premazati preko keksa i pudinga.
BONUS VIDEO:
Jednostavan NEDELJNI KOLAČ: Savršen recept koji možete da korigujete po svom ukusu
Brz, ukusan i jednostavan, postaće omiljeni slatki užitak cele porodice
08.09.2024
GurmanlookOvo je sasvim drugačija CEZAR SALATA! Promenite samo jedan sastojak i možete dobiti NOVI ŠMEK omiljenog obroka
Možete je jesti za doručak ili večeru, a praktična je i za obrok za poneti
07.09.2024
GurmanlookOvaj recept Džejmija Olivera za PROTEINSKI HLEB je SAVRŠEN! Jednostavno se pravi, a može da se jede danima
Potrebno je samo sat vremena da ga napravite, a biće svež danima
06.09.2024
GurmanlookOvaj preukusan i jednostavan OBROK gotov je za manje od 10 minuta! Možete ga i nositi sa sobom (VIDEO)
Sendviči iz rerne od starog hleba će vas oduševiti
04.09.2024
Gurmanlook
Ostavite komentar