
ALBERTOVA JAJA S MEDOM: Slavni fizičar svaki dan jeo isti doručak, smatrao da mu daje "mudrost"
Doručak dostojan Nobelovca
podeli vest:

Dugogodišnja domaćica Alberta Ajnštajna, Herta Valdou podelila informacije o navikama slavnog fizičara. Valdou, koja je živela sa Ajnštajnom i njegovom porodicom tokom šest godina u Berlinu, otkrila je da je doručak Nobelovca redovno uključivao pržena jaja sa dodatkom meda. Nije voleo da menja rutine, pa je uz doručak odmarao um.
Ovaj specifičan doručak spremao se jednostavno — sa malo putera, dva jaja, i kašičicom meda koja bi se lagano prelila po prženim jajima. Pratila ga je kafa bez kofeina i sveže pecivo.
Pored toga, Ajnštajn je uživao u reš pečenom mesu i pečurkama, a obožavao je „sneg od jagoda“ — jagode sa šlagom, koje su mu bile omiljena poslastica.
Foto: Pixabay.com
Iako je rado jeo različite specijalitete, engleska kuhinja mu nije bila po ukusu; tokom posete Engleskoj 1933. godine, opisao ju je kao „odvratnu“ zbog kuvanja u ovčijoj masti.
Ovi detalji o njegovom svakodnevnom životu donose posebnu perspektivu na jednog od najpoznatijih naučnika svih vremena.
BONUS VIDEO:
Ostavite komentar