Slobodno vreme > Gurmanlook

MESO I KROMPIR KAO ISPOD SAČA Savršeno jelo iz rerne sa neodoljivim ukusom

Uz ovaj jednostavan recept, moći ćete da pripremite sočno meso i krompir sa bogatim aromama

Izvor: K1info

Autor: Milica Maksimović

11/02/2025 > 07:22

podeli vest:

MESO I KROMPIR KAO ISPOD SAČA Savršeno jelo iz rerne sa neodoljivim ukusom
Foto: Freepik.com


Ako ste ljubitelj tradicionalnih jela pripremanih ispod sača, ali nemate priliku da koristite ovu tehniku, imamo sjajnu vest za vas! Uz ovaj jednostavan recept, moći ćete da pripremite sočno meso i krompir sa bogatim aromama – sve iz rerne, a sa ukusom kao da je pečeno ispod sača.

Tajna savršenog ukusa

Ključ ovog recepta leži u dugom i sporom pečenju, koje omogućava da meso ostane mekano i sočno, dok krompir poprimi savršenu teksturu i bogat, slasni ukus. Kombinacija začina, luka i paprike dodatno naglašava aromu, čineći ovo jelo neodoljivim.

Foto: Freepik.com

 

Sastojci:

1 kg mesa po izboru (svinjetina, piletina, jagnjetina ili teletina)
1 kg krompira
2 glavice crnog luka
2 paprike
3 čena belog luka
100 ml ulja
1 kašičica aleve paprike
So i biber po ukusu
Grančica ruzmarina (po želji)

Priprema:

Priprema mesa i povrća – Meso isecite na veće komade i začinite ga solju, biberom i alevom paprikom. Krompir oljuštite i isecite na krupnije kriške, a luk i papriku na kolutove.

Slaganje u tepsiju – U dublju tepsiju poređajte meso, zatim dodajte krompir, luk i papriku. Prelijte uljem i rukama sve dobro izmešajte kako bi se sastojci ravnomerno obložili začinima.

Pečenje – Pokrijte tepsiju aluminijumskom folijom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko sat i po. Zatim skinite foliju i nastavite sa pečenjem još 30 minuta, dok krompir ne dobije zlatno-smeđu koricu.

Posluživanje – Kada je jelo gotovo, ostavite ga nekoliko minuta da odmori, a zatim poslužite uz sezonsku salatu i domaći hleb.

Neodoljivi mirisi tradicionalne kuhinje

Ovaj recept donosi pravu domaću atmosferu i savršeno spaja jednostavnost pripreme sa bogatim ukusima. Idealan je za porodične ručkove, okupljanja ili kada želite da impresionirate goste tradicionalnim specijalitetom, ali bez potrebe za pravim sačem.

Prijatno! 

BONUS VIDEO:

 

Ostavite komentar