DVA JAJETA, ORASI i 20 MINUTA Sve što ti treba za savršen kolač!
Idealno za trenutke kada želite nešto slatko, ali nemate vremena za komplikovane recepte
pre 16 sati
GurmanlookUz ovaj jednostavan recept, moći ćete da pripremite sočno meso i krompir sa bogatim aromama
podeli vest:
Ako ste ljubitelj tradicionalnih jela pripremanih ispod sača, ali nemate priliku da koristite ovu tehniku, imamo sjajnu vest za vas! Uz ovaj jednostavan recept, moći ćete da pripremite sočno meso i krompir sa bogatim aromama – sve iz rerne, a sa ukusom kao da je pečeno ispod sača.
Tajna savršenog ukusa
Ključ ovog recepta leži u dugom i sporom pečenju, koje omogućava da meso ostane mekano i sočno, dok krompir poprimi savršenu teksturu i bogat, slasni ukus. Kombinacija začina, luka i paprike dodatno naglašava aromu, čineći ovo jelo neodoljivim.
Foto: Freepik.com
Sastojci:
1 kg mesa po izboru (svinjetina, piletina, jagnjetina ili teletina)
1 kg krompira
2 glavice crnog luka
2 paprike
3 čena belog luka
100 ml ulja
1 kašičica aleve paprike
So i biber po ukusu
Grančica ruzmarina (po želji)
Idealno za trenutke kada želite nešto slatko, ali nemate vremena za komplikovane recepte
pre 16 sati
GurmanlookProbajte i uživajte u savršenom desertu bez stajanja pored šporeta
pre 20 sati
GurmanlookPriprema:
Priprema mesa i povrća – Meso isecite na veće komade i začinite ga solju, biberom i alevom paprikom. Krompir oljuštite i isecite na krupnije kriške, a luk i papriku na kolutove.
Slaganje u tepsiju – U dublju tepsiju poređajte meso, zatim dodajte krompir, luk i papriku. Prelijte uljem i rukama sve dobro izmešajte kako bi se sastojci ravnomerno obložili začinima.
Pečenje – Pokrijte tepsiju aluminijumskom folijom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko sat i po. Zatim skinite foliju i nastavite sa pečenjem još 30 minuta, dok krompir ne dobije zlatno-smeđu koricu.
Posluživanje – Kada je jelo gotovo, ostavite ga nekoliko minuta da odmori, a zatim poslužite uz sezonsku salatu i domaći hleb.
Neodoljivi mirisi tradicionalne kuhinje
Ovaj recept donosi pravu domaću atmosferu i savršeno spaja jednostavnost pripreme sa bogatim ukusima. Idealan je za porodične ručkove, okupljanja ili kada želite da impresionirate goste tradicionalnim specijalitetom, ali bez potrebe za pravim sačem.
Prijatno!
BONUS VIDEO:
Bilo da ih spremate za porodično okupljanje, gledanje utakmice ili samo sebi u čast, ovo je najbolji recept
pre 22 sata
GurmanlookSavršena je za sve prilike, bilo da želite da počastite sebe ili svoje goste
10.02.2025
GurmanlookOvaj lagani i zdrav obrok je pun ukusa, a priprema je jednostavna i brza
09.02.2025
GurmanlookSavršen je za doručak, užinu ili kao poslastica nakon ručka
07.02.2025
GurmanlookDirektor je momentalno pozvao nakon što je učenik u toaletu škole napravio veliki incident
pre 16 minuta
HronikaU godini pred nama, radujem se zajedničkim naporima na unapređenju stabilnosti i ekonomskog razvoja na Zapadnom Balkanu
pre 31 minut
PolitikaUčenik izazvao incident u toaletu škole
pre 35 minuta
HronikaDok sa nestrpljenjem čekamo Sretenje i Deklaraciju o Vojvodini u Srbiji, izgleda da su je Amerikanci već otpisali kao deo naše zemlje
pre 38 minuta
PolitikaSocijalno-ekonomski savet Republike Srbije održao je sednicu u Palati Srbija
pre 46 minuta
PolitikaVeliki požar izbio je u naselju Jasenak, a vatrogasci su na terenu
pre 51 minut
HronikaAlon je ranjen u jedno oko i na još nekoliko mesta, uključujući vrat, usled gelera i nalazi se vrlo nehumanim uslovima
pre 1 sat
SvetUrađen je redizajn usluge, a od kako je eVrtić dostupan, ova usluga je korišćena oko 420.000 puta
pre 1 sat
SrbijaBogoljub Karić izneo je za Institut IFIMES geopolitičku viziju i razmišljanja o budućnosti Srbije. Prenosimo ovaj autorski tekst u celosti
pre 21 sat
KolumnaGlumci, prijatelji i porodica upućuju poslednji pozdrav dragom Dejanu
10.02.2025
SudbineHrvatski fudbalski savez izražava duboko saučešće porodici Antuna Bačića zbog ovog nenadoknadivog gubitka
10.02.2025
SudbineNjen zadatak na ovoj naučnoj ekspediciji bilo je proučavanje mikroplastike
10.02.2025
ReportažaSaša Jović biće sahranjen na Gradskom groblju u Čačku u ponedeljak, 10. februara
09.02.2025
SudbineGlumac Dejan Matić preminuo je 5. februara nakon teške bolesti
09.02.2025
SudbineNeverovatan umetnik i kako kažu, još bolji čovek, napustio nas je 9. februara 2018. godine
09.02.2025
SudbineVuk Vuković je nekadašnji vlasnik kazina London
08.02.2025
Sudbine
Ostavite komentar