SUTLIJAŠ ZA KRALJEVE! Kremasta poslastica sa voćem, brza jednostavna i savršena za svaku priliku
Savršena je za sve prilike, bilo da želite da počastite sebe ili svoje goste
10.02.2025
GurmanlookBilo da ih spremate za porodično okupljanje, gledanje utakmice ili samo sebi u čast, ovo je najbolji recept
podeli vest:
Zamislite hrskava, sočna pileća krilca prekrivena lepljivim, pikantnim sosom koji vam se topi u ustima. Miris pečenih začina ispunjava kuhinju, a vi jedva čekate da zagrizete prvo, pa drugo, pa treće… Njam!
Bilo da ih spremate za porodično okupljanje, gledanje utakmice ili samo sebi u čast, ovo je najbolji recept za pileća krilca koji će vas osvojiti na prvi zalogaj!
Foto: Freepik.com
TAJNE SAVRŠENIH KRILACA
Pileća krilca su jednostavna za pripremu, ali ako želite ona baš savršena – spolja hrskava, a unutra sočna, potrebno je obratiti pažnju na nekoliko ključnih koraka.
Marinada je ključ – Što duže krilca upijaju začine, to će biti ukusnija.
Prava temperatura pečenja – Visoka temperatura daje savršeno hrskavu koricu.
Savršen sos – Da budu lepljiva i puna ukusa, morate imati dobar sos – ljutkast, sladak ili klasičan BBQ? Vi birate!
A sada, zavežite kecelju i bacimo se na posao!
SASTOJCI ZA NAJUKUSNIJA PILEĆA KRILCA
🔸 1 kg pilećih krilaca
🔸 1 kašičica praška za pecivo (tajni trik za hrskavost!)
🔸 1 kašičica soli
🔸 1 kašičica dimljene paprike
🔸 1 kašičica belog luka u prahu
🔸 1/2 kašičice bibera
Za lepljivi sos:
🔥 3 kašike kečapa Foto: Shutterstock
🔥 2 kašike soja sosa
🔥 1 kašika meda (za blagu slatkoću)
🔥 1 kašika ljutog sosa (po želji)
🔥 1 kašika putera (za dodatnu sočnost)
🔥 1 kašičica sirćeta (za malu dozu kiselosti)
PRIPREMA – KORAK PO KORAK
1. Priprema krilaca
📌 Operite i dobro osušite krilca kuhinjskim ubrusom – ovo je važno za hrskavu teksturu!
📌 Pospite ih praškom za pecivo – da, dobro ste pročitali! Prašak za pecivo izvlači vlagu i pomaže da se krilca bolje ispeku.
📌 Dodajte so, papriku, beli luk i biber i sve dobro utrljajte u meso.
Ostavite ih bar 30 minuta, ali ako imate vremena, najbolje je da prenoće u frižideru – ukusi će se još bolje upiti.
2. Pečenje krilaca
🔥 Rerna metoda:
📌 Zagrejte rernu na 220°C.
📌 Poređajte krilca na žičanu rešetku preko pleha – tako će toplota ravnomerno cirkulisati i krilca će biti super hrskava!
📌 Pecite oko 40-45 minuta, okrećući ih na pola pečenja.
🔥 Friteza na vruć vazduh (Air Fryer) metoda:
📌 Podesite 200°C i pecite 25 minuta, uz okretanje na polovini vremena.
🔥 Pržena u tiganju metoda:
📌 U dubokom tiganju zagrejte ulje na 180°C i pržite krilca 10-12 minuta, dok ne postanu zlatno-smeđa i hrskava.
Foto: Freepik.com
3. Tajni sastojak – savršen sos!
Dok se krilca peku, vreme je za onaj deo zbog kojeg svi poližu prste – lepljivi, neodoljivi sos!
📌 U tiganju istopite puter.
📌 Dodajte kečap, soja sos, med, ljuti sos i sirće.
📌 Kuvajte 3-5 minuta dok se sve lepo ne sjedini.
4. Završni touch – krilca postaju remek-delo!
📌 Kada su krilca gotova, ubacite ih u činiju i prelijte toplim sosom.
📌 Dobro ih protresite da svako krilce bude savršeno obloženo lepljivom, ukusnom glazurom.
📌 Pospite ih seckanim peršunom, susamom ili ljutom papričicom – dodaje vizuelni šmek i još bolji ukus!
Savršena je za sve prilike, bilo da želite da počastite sebe ili svoje goste
10.02.2025
GurmanlookOvaj lagani i zdrav obrok je pun ukusa, a priprema je jednostavna i brza
09.02.2025
GurmanlookPOSLUŽIVANJE: UZ OVE PRILOGE KRILCA SU JOŠ BOLJA!
Pileća krilca su savršena sama po sebi, ali uz ove priloge biće prava gozba:
🥔 Hrskavi pečeni krompirići – Klasična kombinacija, jer šta je bolje od krilaca i pomfrita?
🥒 Sveža salata od krastavca i jogurta – Osvježavajuća kombinacija sa kremastim jogurtom i belim lukom.
🌽 Grilovani kukuruz sa puterom i parmezanom – Slatkast, dimljen i neodoljiv dodatak.
🧄 Domaći preliv od belog luka i pavlake – Perfektan sos za umakanje!
Ovaj recept garantuje sočna, hrskava, mirisna krilca koja ćete želeti da pravite iznova i iznova. Bilo da ih jedete sami, sa porodicom ili društvom, jedno je sigurno – tanjir će ostati prazan u rekordnom roku!
Isprobajte recept i javite nam da li ste i vi poližili prste!
BONUS VIDEO:
Savršen je za doručak, užinu ili kao poslastica nakon ručka
07.02.2025
GurmanlookBilo da je pripremate za porodični ručak ili želite brz i ukusan obrok, ova čorba će vas osvojiti bogatim ukusom
07.02.2025
GurmanlookUkoliko ste veliki obožavalac gaziranog napitka, možda je vreme da razmislite o zdravijoj varijanti najpoznatijeg slatkog pića na planeti
06.02.2025
GurmanlookTajna je u sporom pečenju i pravim začinima koji mesu daju pun ukus
06.02.2025
GurmanlookOsam vatrogasaca, sa tri vozila, izvačili su povređenog iz vozila
pre 5 minuta
HronikaSamo u poslednjoj sedmici evidentirano je 5.300 prijava obolelih, a sedmicu ranije bilo ih je 6.864
pre 31 minut
RegionNaduvala je 1.3 promila alkohola i momentalno je privedena na trežnjenje
pre 46 minuta
HronikaAleksandar Đurđev, predsednik Srpske lige, govorio je za portal K1info.rs o brutalnoj kampanji koja se vodi za odvajanje Vojvodine od Srbije
pre 50 minuta
PolitikaZa sada nema informacija o eventualno povređenim putnicima, a uzrok nezgode biće poznat nakon obavljenog uviđaja
pre 1 sat
HronikaZbog ove nesreće na putu se napravio veliki zastoj
pre 1 sat
HronikaAmerički mediji navode da je u pitanju puno i bezuslovno pomilovanje od optužbi za korupciju zbog kojih je Blagojević osuđen i bio u zatvoru
pre 1 sat
SvetBez obzira na to što je nasilnik imao hladno oružje kod sebe policijska patrola uspela je brzo da ga savlada, i to nasred ulice
pre 1 sat
HronikaBogoljub Karić izneo je za Institut IFIMES geopolitičku viziju i razmišljanja o budućnosti Srbije. Prenosimo ovaj autorski tekst u celosti
pre 18 sati
KolumnaGlumci, prijatelji i porodica upućuju poslednji pozdrav dragom Dejanu
pre 21 sat
SudbineHrvatski fudbalski savez izražava duboko saučešće porodici Antuna Bačića zbog ovog nenadoknadivog gubitka
pre 23 sata
SudbineNjen zadatak na ovoj naučnoj ekspediciji bilo je proučavanje mikroplastike
10.02.2025
ReportažaSaša Jović biće sahranjen na Gradskom groblju u Čačku u ponedeljak, 10. februara
09.02.2025
SudbineGlumac Dejan Matić preminuo je 5. februara nakon teške bolesti
09.02.2025
SudbineNeverovatan umetnik i kako kažu, još bolji čovek, napustio nas je 9. februara 2018. godine
09.02.2025
SudbineVuk Vuković je nekadašnji vlasnik kazina London
08.02.2025
Sudbine
Ostavite komentar