Slobodno vreme > Hi-Tech

Svet dobio prvu virtuelnu direktorku - G-ĐA TANG YU je zadužena za kvalitetno radno okruženje

Kineska gaming kompanija NetDragon Websoft je za direktorku kompanije postavila virtuelnu osobu koja će odlučivati o svakodnevnom poslovanju

Autor: Blic.rs

06/09/2022 > 15:01

podeli vest:

Svet dobio prvu virtuelnu direktorku - G-ĐA TANG YU je zadužena za kvalitetno radno okruženje
Foto: YouTube screenshot


Kineska gaming kompanija NetDragon Websoft nedavno je za izvršnu direktorku postavila virtuelnu osobu podržanu veštačkom inteligencijom. Virtualna gospođa Tang Yu vodiće poslovanje glavne podružnice kompanije, Fujian NetDragon Websoft.

Tang Yu donosiće odluke koje se tiču svakodnevnog poslovanja, a jedan od glavnih zadataka biće joj da osigura bolji sistem upravljanja rizicima.

Ljudski članovi uprave ujedno će je koristiti kao podatkovni centar u stvarnom vremenu i analitički alat.  U saopštenju kompanije kažu da Tang Yu treba da osigura kvalitetno radno okruženje za zaposlene.

- Verujemo da je veštačka inteligencija budućnost korporativnog upravljanja, a naše imenovanje g-đe Tang Yu predstavlja našu predanost veštačkoj inteligenciji kako bismo transformisali način na koji vodimo naše poslovanje i konačno podstakli budući strateški rast - kažu u kompaniji.

NetDragon Websoft jedan je od najpoznatijih kineskih kreatora internet igara kao što su Eudemons Online, Heroes Evolved, Conquer Online i Under Oath. Kompanija želi da izgradi najveću globalnu zajednicu za online učenje i isporuči integrisana rešenja za učenje svakoj školi u svetu, a poslednjih godina intenzivno razvijaju sektor online obrazovanja.

Foto: YouTube screenshot

 

 

Ostavite komentar