Slobodno vreme > Ljubav

Stariji dečko, mlađi problemi: Kako preživeti ljubav "s dekom"

Devojke vole starije momke, a mudrost i prefinjenost su izgleda, dobitna kombinacija prilikom osvajanja

Izvor: K1info

Autor: Milica Maksimovic

14/10/2024 > 20:00

podeli vest:

Stariji dečko, mlađi problemi: Kako preživeti ljubav "s dekom"
Foto: Shutterstock


Kažu da "prava ljubav godine ne broji". E sad, ne znamo da li je tako zaista ili je tako samo u pesmi, ali istina ne može da se pobije da ako ste stariji a vaš partner mlađi, to itekako može imati puno izazova. Starost je mudrost, a opet, mladost nosi mnoga iskušenja. 

Nego, hajde da mi to malo razložimo na činioce.

Foto: Unsplash.com

 

Kada se upustite u romantičnu avanturu s nekim ko je znatno stariji od vas, možete očekivati mnogo zabavnih trenutaka, ali i nekoliko izazova koji mogu biti smešni, pa čak i pomalo frustrirajući. Ovaj vodič vam otkriva četiri najveća problema koja možete doživeti s "starijim" dečkom!

Kultura razlika: Da li si ti iz 21. veka?

Prvo pitanje koje se postavlja je: da li imate zajednički jezik? Dok vi uživate u savremenim hitovima i trendovima, vaš dragi može biti opsednut muzikom iz 80-ih i pričama o vremenu kada su se slali "pismo" umesto poruka. To može dovesti do zanimljivih rasprava o tome kako je izgledalo odrastanje u eri bez interneta – dok vi pravite memove, on se seća kako je izgledao život bez pametnih telefona.

Različiti prioriteti: “Idemo na koncert, ali moraš da ideš ranije u krevet!”

Zaboravite na noćne izlaske i neprekidno ludilo. Kada vaša veza počne, možda ćete se suočiti s izazovima poput toga da se vaš dečko umara nakon 11 sati, dok vi planirate da započnete zabavu! Njegova potreba za snom može vas naterati da preispitate vlastite izbore: "Zašto se vraćam kući kada sam htela da zaplešem do zore?".

Foto: Shutterstock

 

Porodične razlike: Sviđa ti se moj deka?

Kada ste s nekim ko je stariji, očekujte da će se porodična dinamika dramatično promeniti. Dok vi imate "deku" koji voli da vam priprema kolače, vaš dragi može imati "neprijateljske" odnose sa svojim roditeljima. Pripremite se na ispitivanja: "A da li ti je poznato da sam na svom venčanju imao 20 godina?". Da, pa, stvari se menjaju, zar ne?

Dugački razgovori o životu: “Znaš, kad sam bio tvojih godina…”

Kada stariji partner počne rečenicu sa, "Kad sam ja bio tvojih godina", pripremite se na duge monologe. Dok vi možda razmišljate o tome kako da obeležite vikend, on se priseća kako je putovao kroz egzistencijalne krize. Ponekad će vas terati da razmišljate: "Da li smo mi u vezi ili u času istorije?".

U svakom slučaju, veze sa starijim partnerima donose svoje prednosti i mane. Na kraju, smeh je najbolji lek, pa se trudite da uživate u svemu što takav odnos može doneti, od romantičnih trenutaka do komičnih situacija koje ćete pamtiti večno!

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar