Slobodno vreme > Mozaik

BEAUTY ALARM: Trikovi za lepotu u hitnim situacijama

Svima nam se dogodilo da izgledamo loše onda kada treba da blistamo ili da kasnimo onda kada nikako ne bi trebalo...

Autor: K1 info/ zenasamja.me

24/02/2023 > 17:57

podeli vest:

BEAUTY ALARM: Trikovi za lepotu u hitnim situacijama
Foto: Pixabay.com


Koliko puta vam se dogodilo da se probudite sa crvenim štraftama po licu i otečenih očiju, ili da vam se nokat polomi baš dok se spremate za sastanak ili neki drugi bitan događaj?

Ne očajavajte u takvim situacijama, nego pročitajte sledećih nekoliko trikova, koji će vam pomoći da  u trenu ponovo zablistate.

Crveno lice

Ukoliko posle treninga ili bilo koje fizičke aktivnosti planirate da odete na sastanak ili druženje sa prijateljima, a vaše lice izgleda užareno i crveno, probajte trik sa krpom. Pokvasite krpu u hladnoj vodi, iscedite je i stavite oko vrata.

Hladan oblog će da suzi krvne sudove (zbog kojih vaša koža i jeste crvena), rashladiće vaše telo i tako rešiti problem crvenih obraza.

Lak za nokte

Ako se nađete u situaciji kada treba ekspresno da se doterate, ovim trikom ćete da uštedite vreme. Da vam se lak na noktima što pre osuši, kad ga nanesete, potopite prste u hladnu vodu i držite tako oko dva minuta.

Otečene oči

Problem jutarnjeg natečenog lica rešićete sa kesicom smrznutog povrća ili bilo čim što vam se nađe u zamrzivaču. Zamotajte smrznuto povrće (koje ste prethodno isitnili na komadiće) u krpu, stavite je na oči i ostavite tako oko 10 minuta. Komadići povrća će se prilagoditi obliku vašeg lica i za čas rešiti problem.

Slično možete da uraditi i sa ohlađenim čajem od kamilice. Natopite dva parčeta vate u hladan čaj i ostavite ih na očima oko 20 minuta.

Foto: Freepik.com

 
Koža iritirana od depilacije

Iritacije na koži izazvane depilacijom najbolje ćete smiriti sa hidrokortizonskom kremom, koja će ublažiti crvenilo i normalizovati kožu. Kremu nanesite odma posle depilacije i pustite da je koža upije.

A ukoliko želite da što bezbolnije prođete na depilaciji, orijentišite se po svom menstrualnom ciklusu. Ne zakazujte termin tri dana pred menstruaciju, pošto je koža tada najosetljivija.

Napuknut nokat

Ako imate duge nokte, ovaj savet će vam i te kako dobro doći. Sve što vam je potrebno je kesica čaja i lepak za nokte. Isecite malo parčence papira od kesice za čaj i namažite ga lepkom. To parče papira zalepite na napukli nokat i ostavite da se osuši. Zatim sa turpijom nežno turpijajte nabore od papira sve dok se ne izednače sa noktom. Na kraju, nalakirajte sa tri sloja.

Sušenje kose na brzinu

Ukoliko želite što brže da osušite tek opranu kosu, počnite od donjeg dela, što će vam sušenje ubrzati čak tri puta. Pre nego što počnete sa sušenjem, zamotajte kosu u peškir da upije što više vode.  Savijte glavu na dole i prebacite kosu preko glave, pa fenom počnite da sušite donje slojeve. Kada se osuši, prebacite kosu u normalan položaj i dosušite i gornje slojeve, koristeći četku za kosu koja će razdvojiti pramenove i ubrzati proces.

"Štrafte" po licu

"Štampani" tragovi koji se često pojavljuju na licu kada se probudimo mogu da se odstrane uz pomoć tople vode i hidrantne kreme. Kad ustanete iz kreveta, umijte se toplom vodom koja će da vam pojača cirkulaciju. Nanesite hidrantnu kremu i lagano masirajte kožu sve dok je potpuno ne upije.

 

Ostavite komentar