Slobodno vreme > Mozaik

Da bude brzo i lako: Veliko PROLEĆNO SPREMANJE uz jednostavan plan

Proleće donosi novi početak i svežinu, a sa njim dolazi i želja da unesemo promene u naše domove

Autor: K1 info/ tesla.info

04/05/2023 > 13:33

podeli vest:

Da bude brzo i lako: Veliko PROLEĆNO SPREMANJE uz jednostavan plan
Foto: Freepik.com


Proleće je idealno vreme da se rešimo suvišnih stvari, očistimo prostorije i unesemo malo boje u naš životni prostor.

Dakle, vreme je za veliko prolećno spremanje, a da bi prošlo što "bezbolnije" potreban vam je plan.

Vreme je za prolećnu garderobu

Proleće je savršeno vreme za osvežavanje ormara i pripremu za novu garderobu. Pre nego što odložite zimsku odeću, pregledajte je i proverite da li ima neophodnih popravki ili čišćenja kako biste je spremili za narednu sezonu. Kada ste odvojili zimsku odeću, možete početi sa pranjem prolećne odeće i dopunom garderobera novim komadima za tekuću sezonu.

Pre nego što počnete da kupujete nove krpice, važno je da detaljno pregledate ormar i odaberete stvari koje više ne nosite ili vam ne odgovaraju. Organizujte svoju garderobu tako što ćete je podeliti na sezone i sortirati odeću prema vrsti (na primer, majice, farmerke, haljine). Pošto pregledate garderober i organizujete svoju odeću, moći ćete da napravite spisak stvari koje vam nedostaju i koje želite da kupite za proleće.

Čišćenje tepiha

Sledeća stvar koju treba da imate na listi za prolećno spremanje jeste čišćenje vašeg doma, posebno podova i tepiha.

Priprema i čišćenje frižidera za sveže, prolećne namirnice

Čišćenje frižidera je deo prolećne rutine kada se obavlja veliko spremanje, a to je jedan od zadataka koji često zanemarujemo prilikom spremanja. Međutim, to je veoma važno, jer nam pomaže da uklonimo sve neželjene bakterije i nečistoće koje su se akumulirale tokom zime. Kada čistimo frižider, treba da uklonimo sve namirnice i police kako bismo lakše očistili svaki deo frižidera.

Nova organizacija nameštaja

Naravno, prolećno spremanje ne mora da se ograniči samo na sređivanje garderobe i čišćenje. Možemo da iskoristiti ovaj period za veliku "generalku" i organizaciju doma. Možemo da pregledati ormare i fioke kako bismo se rešili stvari koje više nisu potrebne, a koje zauzimaju prostor. Takođe, možemo da preuredimo prostorije i napraviti nove rasporede kako bismo uživali u našem domu na novi način.

Prolećno spremanje je sjajan način da se osećamo bolje u našem domu i da se pripremimo za sunčane dane koji su pred nama. Pored toga, čistiji i organizovaniji dom može nam pomoći da se bolje fokusiramo na naše ciljeve i obaveze u životu.

Na kraju, prolećno spremanje može biti zabavan proces, naročito ako ga shvatimo kao priliku da napravimo promene i unapredimo naš dom.

Ukoliko se organizujemo i pristupimo svakom zadatku sa pozitivnom energijom, uspećemo da ostvarimo sjajne rezultate i uživamo u čistom i organizovanom domu koji će nam olakšati život u narednim mesecima.

 

Ostavite komentar