Slobodno vreme > Mozaik

TRIKOVI zlata vredni: Ovako će NESTATI NABORI sa odeće - BEZ PEGLE

Ako mrzite da peglate, bićete oduševljene ovim cakama

Autor: K1 info/Super žena

29/06/2023 > 09:32

podeli vest:

TRIKOVI zlata vredni: Ovako će NESTATI NABORI sa odeće - BEZ PEGLE
Foto: Freepik.com


Svakome od nas lepše stoji ispeglana odeća. Prvo što pada na pamet su košulje ili pantalone na crtu koje ako su izgužvane odaju utisak neuglađenosti i i ne izgledaju lepo ako se na njima nađe neki poveći nabor.

Naravno, prvo i logično rešenje je pegla, ali što ako ste u žurbi ili je nemate pri ruci? Ili jednostavno mrzite taj mali kućni aparat i uvek kada izađete iz kuće brinete da li ste ga isključili posle korišćenja?

Postoji nekoliko trikova kako rešiti problem izgužvane odeće. U pari je spas.

Foto: Pixabay.com

 

Nema pegle? Nema problema! Jedna od najpouzdanijih metoda za izravnavanje odeće je vrući tuš.

Ono što treba da uradite je da koliko god možete zatvorite vrata kupatila u kom se nalazite i upalite tuš na najtopliju temperaturu kako bi se prostorija napunila parom. Na taj način za nekoliko minuta nabori će zbog parepočeti da se ravnaju.

Sledeći istu logiku, ako ne želite ili niste u mogućnosti da napravite parnu kupku za vaš zgužvani komad odeće, možete uključiti kuvalo za vodu i paru usmeriti prema naborima na odevnom predmetu. Pritom svakako budite veoma oprezni kako se ne bi opekli! 

Treća opcija je fen za kosu – vodom lagano navlažite nabor na odeći i usmerite fen za kosu na to područje.

Ako imate pri ruci peglu za kosu, ona može, osim vaše kose ispeglati i male nabore na odeći. Pre nego što peglu za kosu iskoristite na odeći obrišite peglu dok je hladna kako na odeći ne bi ostali tragovi.

Iako pegla za kosu neće ispeglati ceo odevni predmet, može pomoći s naborima oko rubova košulje ili haljine.

Ostavite komentar