DA BUDU lepe, nežne i meke: PILING za RUKE od maslinovog ulja i šećera
Nervira vas gruba i suva koža na rukama? Onda je ovo pravo rešenje za vas
30.06.2023
MozaikMeđu brojnim kulinarima i sladokuscima širom sveta, postoji večita dilema - da li je zdraviji beli ili smeđi šećer?
podeli vest:
Mislimo da bi pravo pitanje trebalo da glasi: - Koji od ove dve vrste šećera je manje štetan po naše zdravlje?
Ovo pitanje dobija posebno na značaju, jer se veliki broj poslastica dobija od ovog neizbježnog sastojka.
Kalorije smeđeg i belog šećera su identične, ali ono što sigurno znamo a šta razlikuje ove dve vrste šećera jeste njihov nutritivni sadžaj, ukus i aroma.
Nervira vas gruba i suva koža na rukama? Onda je ovo pravo rešenje za vas
30.06.2023
MozaikŠećer iz rane izvlači tečnost koja je potrebna za razvoj bakterija, što ubrzava proces lečenja
04.02.2023
VestiBeli šećer se dobija iz šećerne trske ili šećerne repe. Hemijski postupak dobijanja uključuje čitav niz drugih procesa kao što su alkalizacija, sulfitacija, fosfatacija, karbonatacija, a pored njih koriste se i druge agresivne supstance kao što su fosforna kiselina, hlorna voda...
Upravo u načinu dobijanja leži i glavna razlika između ove dve vrste šećera. Način proizvodnje smeđeg šećera znatno je blaži u odnosu na hemijski proces dobijanja belog.
Pri tehnološkoj obradi belog šećera gube se svi korisni mikronutrijenti, koji smeđem šećeru daju prednost u kvalitetu.
Pogledajte šta nutricionisti nikada ne bi pojeli i popili... Možda se iznenadite
24.06.2023
VestiUkusno - da, zdravo - ne. Evo kako neke omiljene poslastice i pića deluju na našu psihu
08.06.2023
VestiVažno je da se obrati pažnja na količinu jednog sastojka
01.03.2023
MozaikNe postoji "čudesna dijeta" kao ni čarobni štapić. Čuvajte zdravlje
20.06.2023
Vesti
Ostavite komentar