Evo kako da PROVERITE da li je CRNI HLEB pravi ili vas "farbaju"
Verujmo da ste se bar jednom zapitali da li kupujete pravi crni hleb ili vam proizvođači prodaju "lažnjake"
20.05.2023
MozaikRazloga ima više, a svi su veoma pažljivo smišljeni i proračunati
podeli vest:
Izvesni Rus Adams, kuvar iz Vašingtona, otkrio je na društvenoj mreži Quora zašto pre naručene hrane u restoranima gosti dobiju pecivo, perece ili hleb. Svoje mišljenje su u komentarima podelili i još neki korisnici.
- Kao prvo, od ovih peciva ćete biti žedni. Žedni ljudi onda naručuju još pića, a to znači i bolja zarada. Drugo, hleb ili bilo šta slično pokreće probavu i od njega samo dodatno ogladnite. Baš zato se događa da ljudi naruče više nego što mogu da pojedu, a kasnije kažu kako su se zaleteli. Poslednji razlog je taj što kada ljudi u restoranima imaju zanimaciju, što je u ovom slučaju jedenje hleba, onda nisu dosadni i ne traže stalno konobare - napisao je Adams.
Verujmo da ste se bar jednom zapitali da li kupujete pravi crni hleb ili vam proizvođači prodaju "lažnjake"
20.05.2023
MozaikPažljivo pročitajte tekst ukoliko želite da, iz bilo kog razloga, prestanete da jedete hleb
20.02.2023
VestiEvo još nekih "objašnjenja"...
Javio se i Džo Kolela koji je nekada bio vlasnik restorana i podelio svoje iskustvo.
- Jedini razlog zašto smo mi ljudima davali hleb pre glavnog jela bio je da se uspori sama porudžbina, odnosno da kuvari sve stignu da pripreme. Konobar će uzeti porudžbine od ljudi redom kako su dolazili, a dok čekaju se posetiocima daje hleb. Da zaključimo, ovo nema nikakve veze s time što su konobari dobri i ljubazni i žele da vam poklone hleb, već se jednostavno koriste ovim trikom zbog sebe.
Foto: Pixabay.com
Kimberli Luis je bila konobarica i otkrila kako hleb ima jedino manipulativnu ulogu.
- U italijanskom restoranu u kom sam radila, imali smo oko dva minuta za to da svima odnesemo hleb na sto od kada su seli. Morali smo da izračunamo količinu i da ga začinimo. Potom smo morali u roku od pet minuta da im donesemo novi hleb, ako su postojeći pojeli. Zašto? Jer su gosti toliko naporni. Ovo je zapravo samo sredstvo. Kada sednete i čekate postajete nestrpljivi, a hleb okupira ljude i vreme će jednostavno brže proći. Da skratimo: hleb se servira zato što su posetioci nestrpljivi.
Eto, sada znamo zašto nam konobari prvo stavljaju hleb na sto.
Jedna pekara u Italiji počela je da pravi proteinski hleb sa brašnom od cvrčaka
27.02.2023
MozaikNemojte da bacate stari hleb - "reciklirajte ga"
20.01.2023
MozaikPsiholozi smatraju da je nivo praznoverja uslovljen nivoom njihovog obrazovanja, a vi prosudite sami da li ćete i u šta da verujete
11.01.2023
MozaikFrancuski hleb baget upisan je na Uneskovu listu nematerijalnog kulturnog nasleđa
30.11.2022
GurmanlookReditelj je izazvao bes javnosti na Kanskom festivalu kada je na konferenciji za novinare povodom filma "Melanholija" rekao da je nacista
12.02.2025
SudbineDragoljub Vojnov ostaće upamćen po brojnim ostvarenjima koje i danas ne gube na popularnosti
12.02.2025
SudbineĐorđe Firić se prvi put oglasio nakon jedne od najvećih tragedija koja se desila u našoj zemlji
12.02.2025
SudbinePevačica je kratko vreme vodila borbu sa kancerom krajnika, koji je letos i operisala, ali joj se iznenada stanje pogoršalo
12.02.2025
SudbineDres prvog tima Crvena zvezde je nosio od 9. maja 1964. pa do 27. jula 1971. godine
11.02.2025
SudbineBogoljub Karić izneo je za Institut IFIMES geopolitičku viziju i razmišljanja o budućnosti Srbije. Prenosimo ovaj autorski tekst u celosti
10.02.2025
Kolumna
Ostavite komentar