Slobodno vreme > Mozaik

Ovo su TRIKOVI pravih majstora uz koje će vaš DOM BLISTATI, a nećete se namučiti nimalo

Donosimo vam praktične savete i pokoji trik pravih majstora kako da lako održite red i čistoću bez preteranog napora

Izvor: K1info

Autor: krstarica.com/Anica Ninković

24/05/2024 > 22:46

podeli vest:

Ovo su TRIKOVI pravih majstora uz koje će vaš DOM BLISTATI, a nećete se namučiti nimalo
Foto: Unsplash.com


Zamislite da vaš dom uvek izgleda čisto i uredno, a da za održavanje ne trošite sate svog vremena.

Donosimo vam praktične savete i pokoji trik pravih majstora kako da lako održite red i čistoću bez preteranog napora.

Podovi i zidovi

Čišćenje drvenih podova može biti prava noćna mora ako niste oprezni. Da biste izbegli konstantno tretiranje voskom i oštećenja od nameštaja, razmislite o praktičnijim opcijama poput laminata ili vinila. Ako vam je vreme dragoceno, izbegavajte kamene podove koji skupljaju prašinu i prljavštinu u pukotinama.

Kada je reč o zidovima, odaberite vodootporne boje kako biste lakše očistili eventualne fleke ili crteže vaših malih umetnika.

Prozori

Dobro izabrani prozori ne samo da poboljšavaju izgled vašeg doma već olakšavaju i održavanje. Izaberite prozore bez suvišnih detalja koji će se lakše prati i održavati čistim. Takođe, koristite providne navlake kako biste sprečili prašinu da se nakuplja na zavesama.

Trpezarija

Ako vam smeta stalno pranje stolnjaka, trik  je jednostavan – koristite providna plastična folija koja će sačuvati vaše stolnjake od fleka i prljavštine.

Foto: Pexels.com

 
Nameštaj

Uredan i funkcionalan nameštaj je ključ za čist dom. Izbegavajte previše dekorativnih detalja koji otežavaju čišćenje. Zaštite sofu privremenim presvlakama kako biste sprečili oštećenja od dece ili kućnih ljubimaca.

Pravila u kupatilu

Kada je reč o kupatilu, investirajte u praktična rešenja poput zidnih vodokotlića i PVC stolarije koja će olakšati čišćenje i održavanje higijene. Trik je u tome da izaberete pločice koje se lako čiste kako biste izbegli nakupljanje prašine i prljavštine.

Ostavite komentar