Slobodno vreme > Mozaik

Ovaj TRIK je pravo rešenje za LETNJE VRUĆINE! Rashladite se uz pomoć JASTUKA za samo nekoliko minuta

Izbeći ćete danonoćno pretraživanje na internetu pokušavajući da pronađete opcije koje obećavaju da će vas rashladiti

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

29/07/2024 > 13:45

podeli vest:

Ovaj TRIK je pravo rešenje za LETNJE VRUĆINE! Rashladite se uz pomoć JASTUKA za samo nekoliko minuta
Foto: Freepik.com


Napolju su velike vrućine i svi pokušavamo da nađemo način za rashlađivanje. Naročito je teško naspavati se. I svi smo se bar jednom prevrtali i okretali na vrhuncu leta, samo pokušavajući da pronađemo hladno mesto na svom jastuku kako bismo ublažili nepodnošljivu vrućinu.

Možete danonoćno pretraživati na internetu pokušavajući da pronađete opcije koje obećavaju da će vas rashladiti uprkos vrućini tela i spoljašnjim temperaturama, ali čak ni one nisu bez greške. Šta ako nije potrebno da kupujete skupi jastuk da biste mirno spavali? Kako prenosi "Superžena" sve što vam treba je dovoljno prostora u zamrzivaču da smestite postojeći jastuk i nekoliko minuta.

Pronađite jednu veliku čistu plastičnu kesu, stavite svoj jastuk u nju i sve položite u zamrzivač. Ovaj trik deluje i na ubijanje grinja, a preporučeno vreme da ga ostavite u tu svrhu je 24 sata.

Međutim, ako samo želite da ga ohladite i dobijete lepu površinu za ležanje, možete ga staviti u zamrzivač na 10 do 15 minuta. Ako nemate dovoljno mesta u zamrzivaču, ne paničarite: možete i samo zamrznuti svoje jastučnice, a zatim ih ponovno staviti na jastuke.

Foto: Shutterstock

 

Prednosti hladnijeg jastuka uključuju bolji san, pogotovo ako može pomoći u snižavanju telesne temperature. Hladni oblozi takođe pomažu kod upale i otečenosti, pa bi naslon za glavu mogao da vam pomogne dok spavate, piše House Digest.

Jastuk takođe možete staviti u frižider umesto u zamrzivač. Možete ga ostaviti u frižideru nekoliko sati, zato ga ubacite pre odlaska na posao ili napolje i izvadite ga kad budete spremni za spavanje. Ako svoj jastuk nameravate da stavite direktno na policu, proverite da li ste ga prvo obrisali i dezinfikovali, jer vaš frižider može biti domaćin raznim bakterijama iz hrane.

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar