Slobodno vreme > Mozaik

NAJLAKŠI NAČIN da se REŠITE SMRDIBUBA! Rastvor se pravi od JEDNOG SASTOJKA, ne košta ništa, a ima ga svaka kuća

Otkrivamo recept za rastvor od kojeg smrdibube beže

Izvor: K1info

Autor: Simona Stanković

13/10/2024 > 10:20

podeli vest:

NAJLAKŠI NAČIN da se REŠITE SMRDIBUBA! Rastvor se pravi od JEDNOG SASTOJKA, ne košta ništa, a ima ga svaka kuća
Foto: Youtube PrintScreen


Mnogi se ovih dana žale da jedva izlaze na kraj s bubama koji su u narodu poznati kao smrdibube. Zapravo je reč o porodici smrdljivih buba, koje su posebno aktivne u vreme sunčanih dana, a s dolaskom jeseni i hladnoće ulaze u kuće i stanove kako bi preživeli.

Mnogima je gotovo nemoguća misija da ih izbace iz svojih domova. Ljudi imaju utisak kada se rešite jedne bube, istog trenutka se stvori i druga. Kada se dodiruju ispuštaju neprijatan miris.

Foto: Unsplash.com

 

 

Ne usisavajte ih

Stoga, ne treba ih ni usisavati usisavačem jer će ispustiti smrad kada se nađu unutar vreće uređaja. A pošto usisavači ispuštaju vazduh prilikom usisavanja, smrad će se proširiti po celoj prostoriji.

Najbolja je metoda uhvatiti ih nekim papirom ili maramicom i jednostavno ih ‘izbacite’ kroz prozor. Još jedan od dobrih načina da se rešite smrdljivih buba jeste smanjite spoljašnju rasvetu na kući, stanu ili terasi tokom noći. Svetlo ih izuzetno privlači pa možete zameniti spoljašnje belo sa žutim sijalicama koje ih manje privlače. 

Važno je da prostor bude čist 

Pomoći će i ako je prostor u kome boravite čist, ako vam dvorište nije zapušteno i ako u stanu nemate ostatke hrane ili voća. Možete korisiti i neka prirodna sredstva poput eteričnih ulja mente, lavande i eukaliptusa. Pomešajte nekoliko kapi eteričnog ulja s vodom i pomoću raspršivača poprskajte oko ulaznih otvora u kuću.

Foto: Unsplash.com

 

Miris belog luka i ljutih paprika će ih oterati 

Zatim, miris belog luka ih snažno odbija pa ga takođe možete koristiti u spreju. Neki spominju i da smrdibube ne vole intenzivan miris i ljutinu čili papričica. Možete ih skuvati u vodi, prociediti i tu tečnost prebaciti u flašu s raspršivačem.

Ovaj sprej može se koristiti oko prozora, vrata i drugih ulaznih tačaka kako biste sprečili ulazak smrdibuba. 

 

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar