Slobodno vreme > Mozaik

KAKO DA PRŽITE RIBU BEZ DA SE KUĆA USMRDI Jednostavni trikovi za vreme posta i slava

Donosimo vam proverene trikove kako da pripremite ribu na najbolji način i istovremeno eliminišete neželjene mirise

Izvor: K1info

Autor: Milica Maksimović

29/11/2024 > 11:45

podeli vest:

KAKO DA PRŽITE RIBU BEZ DA SE KUĆA USMRDI Jednostavni trikovi za vreme posta i slava
Foto: Freepik.com


Ah, prženje ribe i taj miris koji ostaje, čini nam se, u zidovima, komšija sa trećeg sprata može da oseti taj miris!

Tokom perioda posta i slava, riba postaje centralni deo trpeze. Iako je izuzetno ukusna i zdrava, njena priprema može ostaviti neprijatne mirise u kuhinji i domu. Donosimo vam proverene trikove kako da pripremite ribu na najbolji način i istovremeno eliminišete neželjene mirise.

Foto: Shutterstock

 

Priprema ribe bez neprijatnih mirisa

Potapanje u mleko ili limunov sok: Pre prženja, potopite ribu u mleko ili u rastvor vode i soka od četvrtine limuna. Ova metoda ne samo da poboljšava ukus ribe, već i značajno smanjuje neprijatne mirise tokom pripreme.

Dodavanje limunovog soka u ulje: Tokom prženja, dodajte nekoliko kapi limunovog soka u ulje. Ovo će pomoći u neutralisanju mirisa koji se šire kuhinjom.

Korišćenje jabuke ili cimeta: Ako pečete ribu u rerni, stavite parče jabuke ili štapić cimeta u pleh zajedno s ribom. Ovi sastojci apsorbuju neprijatne mirise i ostavljaju prijatan miris u kuhinji.

Eliminacija mirisa nakon pripreme

Prokuvavanje crnog čaja: Ako je riba duže stajala u posudi u kojoj je pripremana, prokuvajte crni čaj u istoj posudi. Ovo će efikasno ukloniti preostale mirise.

Čišćenje radnih površina sirćetom: Nakon pripreme ribe, prebrišite radne površine sirćetom. Sirće je poznato po svojoj sposobnosti da neutralizuje mirise.

Prirodni osveživač vazduha: Skuvajte vodu sa korom limuna, ostavite da se ohladi, a zatim sipajte u bocu s raspršivačem. Ovaj prirodni osveživač možete koristiti za osvežavanje vazduha u prostorija.

Foto: Freepik.com

 

Uklanjanje mirisa s ruku

Talog od crne kafe: Nakon rukovanja ribom, istrljajte ruke talogom od crne kafe, a zatim ih operite sapunom. Ovaj trik efikasno uklanja neprijatne mirise s kože.

Primena ovih jednostavnih, ali efikasnih trikova omogućava vam da uživate u ukusnim ribljim jelima tokom posta i slava, bez brige o neprijatnim mirisima u vašem domu.

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar