
TVIT KOJI JE IZAZVAO RAT NA MREŽAMA! "Seljak" ste ako ostatak ručka iz restorana nosite kući, ili ste ipak u pravu!
Sve je počelo pošto je Srbin objavio da je za njega pakovanje hrane iz restorana odraz nekulture
podeli vest:

Šta radite sa hranom koju u restoranu ne pojedete do kraja? Ostavljate ostatak i nakon plaćanja odlazite iz lokala, ili bez ustručavanja pitate konobara da vam spakuje? Ovo naizgled jednostavno pitanje nedavno se pojavilo na internetu i izazvalo haos među Srbima.
Sve je počelo pošto je Srbin, koja se na društvenoj mreži X potpisuje kao ReDiStupidita, objavio da je za njega pakovanje hrane iz restorana odraz nekulture.
- Nisu mi jasni ljudi koji hranu iz restorana koju nisu pojeli spakuju i ponesu kući. Prva stvar - naruči koliko možeš da pojedeš. Druga stvar - i ako nisi sve pojeo nema potrebe da se blamiraš i da nosiš kući, nećeš se obogatiti za 100 grama mesa ali hoćeš ispasti seljak - napisao je on.
Ubrzo su usledili komentari koji su ispod objave podelili ljude u dva tabora - one koji smatraju da je nošenje ostataka kući praktičan i odgovoran potez, i one koji takvu praksu vide kao neprimerenu i nepristojnu.
I seljaci na Menhetnu plaćeno nose kući
- Gde ste to čuli da ispadneš seljak? Svuda na Zapadu najnormalnije je da poneseš ono što nisi pojao a platio si. Slabo idete po restoranima ako tvrdite da se može naručiti koliko možeš da pojedeš. Upravo! Često su porcije ogromne i ne vidim razlog zašto ne poneti. Uvek ponesem ono što ostane... prava sam 'seljačina. I na istoku isto. Svako uzme ono što je platio. Glup si ako platiš nešto a to ne dobiješ. Nije blamiranje nositi kući hranu koju si platio, a porcije određuje restoran. Ako ste zarobljeni malograđanskim mentalitetom šta je blam a šta ne, ne zarobljavajte druge. Da vidite samo koliko miliona 'seljaka' na Manhetnu plaćeno nosi kući - pisali su oni.
Nošenje stiropornih kutija je bez veze
I dok je veliki broj njih pisalo da se radi o takozvanom "trol nalogu" to nije sprečilo i one druge korisnike - koji su apsolutno protiv pakovanja hrane da napišu svoje mišljenje.
- Sećam se, jednom izašla s nekim momkom u kafanu, neku baš ono, i naruči nam neku platu sir i pršuta, koja se naravno nije pojela, i on ponese kući... Nikad više nisam poželela da ga vidim. Čitam komentare i podržavam tvit, u jelovniku piše ili treba da piše kolike su porcije, naruči pola i kraj. Nošenje stiropornih kutijica je bez veze, siguran sam da ta hladna hrana završi u kanti ili je pojede kućni ljubimac - dodali su drugi.
Bonus video:
OVO VAM U RESTORANU UVEK NAPLATE, A NIKADA NE NARUČITE Znate li šta je kuver?
Stavka koja često zbunjuje goste, posebno kada nisu unapred obavešteni o dodatnim troškovima
28.11.2024
GurmanlookŠTA URADITI SA HRANOM POSLE SLAVE: Šta zamrznuti, šta sačuvati i kako iskoristiti ostatke?
Hrana koja ostane posle slave ne mora da završi u kanti
22.11.2024
GurmanlookKUVAR (37) PREBIO GOSTA (72) jer se žalio na hranu! Završio u bolnici sa teškim povredama
Policija je uhapsila kuvara i on je optužen za nanošenje teških telesnih povreda
26.10.2024
Nećete verovatiNekada je bila "HRANA ZA SIROTINJU": Danas se kupuje na grame, A CENA IDE U "NEBESA"!
Osim ovih mesnih prerađevina, neizostavni na trpezi jesu i proizvodi od mleka
25.10.2024
Srbija
Ostavite komentar