Slobodno vreme > Nova godina

PRESLATKO! VENČIĆ OD ROL VIRŠLI Spektakularno predjelo koje će postati zvezda svake trpeze!

Ovo jelo nije samo ukusno već je i vizuelno privlačno, idealno ako želite da ostavite utisak kod gostiju

Izvor: K1info

Autor: Milica Maksimović

16/12/2024 > 19:00

podeli vest:

PRESLATKO! VENČIĆ OD ROL VIRŠLI Spektakularno predjelo koje će postati zvezda svake trpeze!
Foto: instagramprintscreen/healthyeatinghowtof, oodprep


Kada razmišljate o savršenom predjelu za prazničnu trpezu ili porodična okupljanja, venac od rol viršli je prava kulinarska čarolija. Ovo jelo nije samo ukusno već i vizuelno privlačno, idealno za impresioniranje gostiju. A najbolje od svega – lako ga je napraviti!

Sastojci koji su vam potrebni:

500 g lisnatog testa
10–12 viršli
1 jaje (za premazivanje)
Susam, mak ili rendani sir za posipanje
Kečap ili senf za umakanje

Priprema korak po korak:

Pripremite lisnato testo:
Razvucite lisnato testo na blago pobrašnjenoj površini u pravougaonik. Isecite ga na trakice širine oko 2 cm.

Pripremite viršle:
Svaku viršlu presecite na pola ili na manje komade, u zavisnosti od veličine venca koji želite.

Zamotajte viršle:
Uzmite po jednu trakicu lisnatog testa i obmotajte je oko svakog komada viršle. Zatim ih poređajte u obliku kruga na pleh obložen papirom za pečenje.

Premazivanje:
Umutite jaje i premažite venac kako bi dobio zlatno-braon boju prilikom pečenja. Po želji, pospite susamom, makom ili rendanim sirom.

Pečenje:
Zagrejte rernu na 200°C i pecite venac 20–25 minuta, dok ne postane zlatne boje i lisnato testo ne porumeni.

Serviranje:
Venac poslužite uz kečap, senf ili neki drugi sos po vašem izboru.

Saveti za dodatnu kreativnost:

Dodajte tanke listove sira pre nego što obmotate viršle, kako biste dobili dodatni sloj ukusa.
Ukrasite venac grančicama ruzmarina za praznični izgled.
Eksperimentišite sa punjenjem – umesto viršli, možete koristiti dimljene kobasice ili povrće.

Foto: instagramprintscreen/healthyeatinghowtof, oodprep

 

Venac od rol viršli je savršeno predjelo za svaku priliku. Njegova priprema je jednostavna, a efekat na trpezi zagarantovano spektakularan. Isprobajte ovaj recept i unesite dašak kreativnosti u svoju kuhinju!

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar