KORAK PO KORAK DO SAVRŠENOG OBLIKA Genijalne ideje za slaganje salveta!
Predstavljamo vam nekoliko kreativnih ideja za slaganje salveta koje će transformisati vašu prazničnu trpezu.
13.12.2024
Nova godinaOvo jelo nije samo ukusno već je i vizuelno privlačno, idealno ako želite da ostavite utisak kod gostiju
podeli vest:
Kada razmišljate o savršenom predjelu za prazničnu trpezu ili porodična okupljanja, venac od rol viršli je prava kulinarska čarolija. Ovo jelo nije samo ukusno već i vizuelno privlačno, idealno za impresioniranje gostiju. A najbolje od svega – lako ga je napraviti!
Sastojci koji su vam potrebni:
500 g lisnatog testa
10–12 viršli
1 jaje (za premazivanje)
Susam, mak ili rendani sir za posipanje
Kečap ili senf za umakanje
Priprema korak po korak:
Pripremite lisnato testo:
Razvucite lisnato testo na blago pobrašnjenoj površini u pravougaonik. Isecite ga na trakice širine oko 2 cm.
Pripremite viršle:
Svaku viršlu presecite na pola ili na manje komade, u zavisnosti od veličine venca koji želite.
Zamotajte viršle:
Uzmite po jednu trakicu lisnatog testa i obmotajte je oko svakog komada viršle. Zatim ih poređajte u obliku kruga na pleh obložen papirom za pečenje.
Predstavljamo vam nekoliko kreativnih ideja za slaganje salveta koje će transformisati vašu prazničnu trpezu.
13.12.2024
Nova godinaBudite kreativni i uživajte u procesu dekorisanja!
13.12.2024
Nova godinaPremazivanje:
Umutite jaje i premažite venac kako bi dobio zlatno-braon boju prilikom pečenja. Po želji, pospite susamom, makom ili rendanim sirom.
Pečenje:
Zagrejte rernu na 200°C i pecite venac 20–25 minuta, dok ne postane zlatne boje i lisnato testo ne porumeni.
Serviranje:
Venac poslužite uz kečap, senf ili neki drugi sos po vašem izboru.
Iako se često kupuje gotov, uz malo truda možete ga napraviti kod kuće i impresionirati svoje najmilije
12.12.2024
Nova godinaAko želite jedinstvene ukrase koji će uneti toplinu i lični pečat u vaš dom, pokušajte da ih napravite sami
12.12.2024
Nova godinaSaveti za dodatnu kreativnost:
Dodajte tanke listove sira pre nego što obmotate viršle, kako biste dobili dodatni sloj ukusa.
Ukrasite venac grančicama ruzmarina za praznični izgled.
Eksperimentišite sa punjenjem – umesto viršli, možete koristiti dimljene kobasice ili povrće.
Foto: instagramprintscreen/healthyeatinghowtof, oodprep
Venac od rol viršli je savršeno predjelo za svaku priliku. Njegova priprema je jednostavna, a efekat na trpezi zagarantovano spektakularan. Isprobajte ovaj recept i unesite dašak kreativnosti u svoju kuhinju!
BONUS VIDEO:
Ovaj vodič pruža detaljan pregled cena veštačkih jelki, dekoracija, lampica i prateće opreme u Srbiji
11.12.2024
Nova godinaOve jednostavne smernice mogu vam pomoći da unesete harmoniju u vaš prostor
11.12.2024
Nova godinaZvezde su na vašoj strani – iskoristite prilike koje vam se pružaju i pripremite se za godinu u kojoj možete zablistati!
11.12.2024
HoroskopSvojom odlučnošću i energijom, savladaćete sve izazove i ostvariti značajan napredak u svim aspektima života
10.12.2024
Horoskop
Ostavite komentar