Slobodno vreme > Sudbine

PRIBOJ TUGUJE! Preminuo čuveni PEDIJATAR kojeg su svi VOLELI: "Nema deteta koje bar jednom nije došlo kod čika Stojana"

Meštani su ga opisali kao divnog čoveka koji je bio tu kada god bi zatrebalo

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

30/07/2024 > 23:59

podeli vest:

PRIBOJ TUGUJE! Preminuo čuveni PEDIJATAR kojeg su svi VOLELI: "Nema deteta koje bar jednom nije došlo kod čika Stojana"
Foto: RINA


Tužna vest zatekla je građane Priboja, jer je jedan od omiljenih doktora u opštini na Limu, pedijatar Stojan Radović preminuo. Upravo omiljeni probojski pedijatar zauvek je obeležio detinjstvo mnogih generacija, a njegova posvećenost i briga za zdravlje najmlađih učinili su ga voljenim kako među decom, tako i među roditeljima.

- Nema deteta u našem gradu koje bar jednom nije došlo kod "čika Stojana". Jedna ljudska veličina.. jedan divan čovek. I kad je noćna smena, i dnevna i kako god i kad god da ste mu se obratili. Koliko god ste kao roditelj bili zabrinuti, njegov umilni samouvereni glas nekako vam ulije poverenje i nadu da će sve biti dobro. I kad dete preraste sve dečije bolesti, doktor sa svima ostane "drug" - jedan je od statusa građana objavljenih na društvenoj mreži facebook neposredno pred doktorovu smrt.

Doktor Radović ostaće upamćen po svojoj stručnosti, ljubaznosti i toplom pristupu prema svim pacijentima, a njegova dela ostaće zauvek upamćena.

- Priboj treba da se ponosi ovim čovekom. Mogao je i on da ode, stručnost mu nije nedostajala i sigurno bi i napredovao u karijeri. Ipak, ostao je Stojan u svom gradu, ostao, lečio i pomagao svima nama preko savetovalista, kako da gajimo decu, skretao pažnju ako negde grešimo. Pratio napredovanje svakog deteta. Pa nije čudo što mu se svako dete sa osmehom javljalo na ulicu, ma gde god ga sreli - napisano je u dirljivom statusu koji je izmamio pregršt divnih komentara.

Ostavite komentar