Slobodno vreme > Sudbine

TUGA! PREMINUO čuveni make-up umetnik u 37. godini

Mnogo godina je radio za Chanel i u Parizu i u Zagrebu

Izvor: K1info/telegraf.rs

Autor: Anica Ninković

13/10/2024 > 16:05

podeli vest:

TUGA! PREMINUO čuveni make-up umetnik u 37. godini
Foto: Freepik.com


Modna scena je u šoku je posle iznenadne smrti jednog od najcenjenijih hrvatskih make-up umetnika Bojana Jončića, koji je iznenada preminuo u 37. godini u petak 11. oktobra.

Vest o njegovoj smrti na Facebook-u je objavio poznati hrvatski art model i voditelj Galerije Kranjčar Josip Joško Tešija.

- Ni u najgoroj noćnoj mori nisam mogao zamisliti da je ovo naš zadnji editorijal, tvoje zlatne ruke i talent šminkanja. Zbogom dragi moj prijatelju i savremeniče Bojane. Mirno plovi u dubine svemira, negde gore ćeš šminkati predivne nimfe. Hvala ti za sve, lepotu koju si mi davao i umetnost, dragi Bojane. Zauvek u srcu i divnim modnim editorijalima u kojima si me napravio čudesnim... Bio si svetski, a naš, napisao je Tešija, koji je u neverici pričao kako mu nije jasno da više neće sarađivati s Jončićem.

- Naš zadnji projekt bio je urbani performans ‘Ja sam koji jesam‘ za Dimitrija Popovića. Našli smo se u trgovini Nade Došen i ta šminka je trajala tri sata jer je bila izazovna. Razgovarali smo između ostalog i o zdravlju, rekao sam mu da imam migrenu, a on mi je rekao samo da ima problema s povišenim pritiskom. Neverovatno mi je da je to bio naš zadnji razgovor, kazao je Tešija za Večernji, koji je pun reči hvale za pokojnog umetnika.

- Bio je nabijen, jak čovek, pravi snažni Dalmatinac. Podsećao me na mornara. No, bio je velika dobrota od čoveka, toliko divan, ali i pravi profesionalac u svom poslu. Nazvao me nekoliko dana pre šminkanja i pitao kako će izgledati moj lik, zatim je osmislio šminku. Kod njega nije bilo improvizacije. Radio je s najboljim mejkapom, i puno nam je pomogao sa savetima. Puno godina radio je za Chanel, i u Parizu i u Zagrebu, a kod njih ne može raditi svako. Nikome nije mogao reći, bio je pedantan i znao je više od ikog, kazao je Tešija, koji je s pokojnim Jončićem radio na nekoliko projekata.

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar