Slobodno vreme > Tehnologija

Ovo će vas sigurno zanimati! Srbima je ovo NAJOMILJENIJA DRUŠTVENA MREŽA, a jednu nikako ne podnose

Istraživanje je zasnovano na recenzijama korisnima sa Googleove Play prodavnice

Izvor: K1info/kurir.rs

Autor: Anica Ninković

30/07/2024 > 20:11

podeli vest:

Ovo će vas sigurno zanimati! Srbima je ovo NAJOMILJENIJA DRUŠTVENA MREŽA, a jednu nikako ne podnose
Foto: Pexels.com


Ovo će mnogima biti zanimljivo. Pojavili su se rezultati koji daju uvid u podatke koje su društvene mreže najomiljenije, a koje su najomraženije za korisnike širom sveta.

Naime, analitička kompanija Mailsuite je krajem prošlog meseca sprovela zanimljivo istraživanje, koje daje sliku o najpopularnijim i najomraženijim društvenim mrežama širom sveta.

Istraživanje je zasnovano na recenzijama korisnima sa Googleove Play prodavnice, a sprovedeno je i za tržište Srbije. Tako smo saznali koja je to društvena mereža omiljena u Srbiji, a koju korisnici najviše mrze.

Foto: Tanjug/AP Photo/Michael Dwyer

 

Na tržištu Srbije najomraženija društvena mreža – Facebook. Što ne predstavlja iznenađenje, jer je Zakerbergova platforma među najmanje omiljenim u ukupno 39 država.

Na listi najomraženijih društvenih mreža nalaze se i Reddit (u 30 država), X odnosno bivši Twitter (u 15 država), a na listi pet najomraženijih društvenih mreža su i Instagram, odnosno Threads.

Kada su u pitanju najpopularnije platforme društvenih mreža, korisnici u Srbiji najviše vole TikTok.

Foto: Tanjug/AP Photo/Michael Dwyer, File

 

Ovo se podudara sa globalnim trendom, jer je TikTok najpopularniji u 30 država. Sledi Threads, potom Facebook i Instagram, a na petom mestu po popularnosti je Likee.

Zanimljivo je da se Likee pozicionirao ovako visoko na listi najpopularniji, jer se radi o mreži koja je na velikoj meti kritika. Razlog je odnos društvene mreže prema bezbednosti i privatnosti, a jedan stručnjak za bezbednost je Likee nazvao "rajem za pedofile. Mreža je najpopularnija u državama kao što su Katar, Oman, Bahrein i Kuvajt.

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar