Sport > Fudbal

Lalatović ISPAO iz Superlige: MLADOST prvi putnik u NIŽI RANG, ali još četiri tima STRAHUJE

U poslednjem kolu domaćeg šampionata očekuju nas triler mečevi

Izvor: K1info/Tanjug

22/05/2023 > 20:08

podeli vest:

Lalatović ISPAO iz Superlige: MLADOST prvi putnik u NIŽI RANG, ali još četiri tima STRAHUJE
Foto: Starsport


Fudbalski klub Mladost iz Novog Sada ispao je iz Superlige Srbije posle današnjih utakmica pretposlednjeg, 36. kola.

Mladost je danas u Novom Sadu odigrala bez golova sa Napretkom iz Kruševca. Klub iz Novog Sada se trenutno nalazi na poslednjem mestu na tabeli plej-auta sa 30 bodova. Ispred Mladosti se nalaze Javor i Radnik sa po 34 boda.

Na klupi Novosađana sedi Nenad Lalatović koji je prvi put u karijeri sa svojim klubom ispao iz elitnog takmičenja.

Posle poslednjeg kola plej-auta biće poznato ko će pored Mladosti igrati u Prvoj ligi Srbije, a koji timovi će se boriti u baražu za opstanak.

Fudbaleri Spartaka pobedili su danas u Nišu ekipu Radničkog 1:0. Gol za Spartak postigao je Srđan Hrstić u 14. minutu. On je prethodno izveo penal za svoj tim, ali je golman Radničkog Dimitrije Stevanović zaustavio udarac Hrstića, koji je natrčao na loptu i ubacio je u mrežu. Radnički je od 43. minuta igrao sa fudbalerom manje, pošto je isključen Andreja Stojanović.

Fudbaleri Radnika pobedili su u Surdulici ekipu Kolubare 2:1. Radnik je oba gola postigao iz penala, a u listu strelaca upisali su se Andrija Radulović u 16. i Petar Kunić u 47. minutu. Jedini gol za Kolubaru postigao je Damir Sadiković u 27. minutu.

Mladost iz Lučana je u Ivanjici pobedila Javor 1:0 golom Nikole Jojića u 83. minutu.

U poslednjem kolu plej-auta narednog vikenda sastaće se: Kolubara - Radnički (N), Spartak - Radnik, Napredak - Javor i Mladost (L) - Mladost (NS).

 

 

 

 

Ostavite komentar