Sport > Fudbal

Zvezdi stiglo MEGA POJAČANJE: Olanjinka odmah OBEĆAO MNOGO GOLOVA I ASISTENCIJA

Olanjinka je imao odličnu sezonu iza sebe, na 21 utakmici je postigao 11 golova i imao pet asistencija u prvenstvu Češke

Izvor: K1info

26/06/2023 > 14:47 >> 14:56

podeli vest:

Zvezdi stiglo MEGA POJAČANJE: Olanjinka odmah OBEĆAO MNOGO GOLOVA I ASISTENCIJA
Foto: Facebook/FK Crvena zvezda


Crvena zvezda je dovela i još jedno pojačanje u ovom prelaznom roku, pošto su na Zlatiboru predstavili bivšeg fudbalera Slavije iz Praga, Pitera Olanjinka, koji je stigao kao slobodan igrač. Reč je o iskusnom igraču, koji već ima iskustva igranja u Evropi sa češkom ekipu.

Olanjinka je imao odličnu sezonu iza sebe, na 21 utakmici je postigao 11 golova i imao pet asistencija u prvenstvu Češke, dok je u Ligi konferencija dva puta tresao mrežu na šest mečeva.

On bi trebalo da predstavlja ogromno pojačanje za Zvezdu pogotovo jer deluje po levom krilu, ali i u samom špicu napada. Podsetimo, Zvezda je pre njega dovela Edmunda Ada, Ozrija Glazera, Žan Filipa Krasoa, Mark Stamenića.

- Zadovoljstvo mi je da predstavim još jedno pojačanje Crvene zvezde u ovom prelaznom roku. Mada smo Olanjinku doveli još zimus i Olanjinka iz Slavije iz Praga, kao slobodan igrač. On je najbolji igrač Slavije, reprezentativac Nigerije, ima iskustvo igranja u evropskim takmičenjima, dao je četiri gola u LK i 11 golova u šampionatu. Biće veliko pojačanje za Zvezdu, poseduje sve karakteristike koje smo tražili kod igrača za njegovu poziciju i siguran sam da naš tim sa njim dobija fizionomiju i novu snagu i da će izgledati potpuno drugačije nego do sada - rekao je Mrkela i dao reč novom pojačanju.

Foto: Facebook/FK Crvena zvezda

 

- Imao sam priliku da posetim stadionu i oduševljen sam onim što sam video, sjajno je biti ovde sa svima. Osećam se odlično po dolasku u Crvenu zvezdu i sve one koje sam sreo, svi su ga toplo dočekali i izuzetno je srećan što je ovde.

Da li je odgledao neku utakmicu Zvezde?

- Odgledao sam nekoliko utakmica, video sam dosta kvaliteta i dosta odličnih igrača, nikoga ne bih posebno izdvojio.

Da li ste svesni konkurencije s obzirom na to da je Katai u pitanju?

- Svestan sam kvaliteta Kataija, ali više sam orjentisan na napad i nikog od saigrača ne gledam kao konkurenciju, već ću biti tu da im pomognem.

Pitanje za Mitra Mrkelu: Da li možemo očekivati nekog igrača poput Late Lata

- Treba očekivati uskoro još jedan posao, neću o imenima, ali tehnički detalji su ostali da se reši još jedan posao.

Olanjinka, golovi ili asistencije?

- Samo želim da pobeđujem, a ja moram onda da budem uključen u sve to. Svako od igrača želi da postiže golove, pa tako i ja.

Foto: Facebook/FK Crvena zvezda

 

Reprezentativac ste Nigerije gde igrate sa Sadikom, da li ste pričali s njim?

- Nismo imali priliku da pričamo, Sadik je odsutan zbog povrede i nismo imali priliku da pričamo o derbiju.

Pet godina je bio u Slaviji, koliko je bilo teško da napusti klub i šta je prelomilo da dođe u Zvezdu?

- Dolazak u Zvezdu je novi korak za njega, ali i za budućnost, jer smatram da je ovo korak unapred. Promene idu u posao fudbalera, nije lako, ali samo prihvatio tu promenu da bih bio još bolji.

Poređenje Slavije i Zvezde?

- Ne mogu da kažem trenutno, ali kad budem igrao, onda ću moći da uporedim. Daću sve od sebe da se pokažem u što boljem svetlu.

Imali ste pesmu u Pragu, da li ćete je  dobiti od navijača na Marakani?

- Nadam se.

Ostavite komentar