Sport > Fudbal

STRAŠAN meč na STARTU prvenstva: TSC i PARTIZAN podelili PLEN u fantastičnoj GOLEADI

Preokreti, izjednačenja, penali, gol u

Izvor: K1info

29/07/2023 > 22:59

podeli vest:

STRAŠAN meč na STARTU prvenstva: TSC i PARTIZAN podelili PLEN u fantastičnoj GOLEADI
Foto: starsport


Fantastičan meč prvog kola Superlige Srbije odigrali su večeras u Bačkoj Topoli domaći TSC i Partizan, podelivši na kraju bodove posle prave goleade - 3:3 (2:2).

Domaće je u vođstvo u 12. minutu doveo Goran Antonić, a Partizan posle toga nije bio naročito agilan u nastojanju da izjednači. Ipak, u drugoj polovini ovog dela igre, prenuli su se izabranici Igora Duljaja i naprvili potpuni preokret - najpre je u 40. minutu Bibras Natho izjednačio, da bi u 43. minutu Kristijan Belić doveo goste u vođstvo.

Ipak, kad se očekivalo da igrači napuste teren, jer je sudija već odsvirao kraj prvog poluvremena - VAR je dodelio penal domaćinima. U vremenu koje se ne može nazvati ni sudijska nadoknada, Ifet Đakovac je sa bele tačke bio siguran, pa se na poluvreme otišlo sa rezultatom 2:2.

Duljaj: O suđenju - ništa

TekstTrener fudbalera Partizana Igor Duljaj izjavio je nakon današnje utakmice sa TSC-om, da veruje da će njegov tim igrati sve bolje i bolje iz meča u meč.
- Naravno da nisam zadovoljan kada primimo gol kako smo ga primili, kada je vreme praktično isteklo, neću komentarisati suđenje, a publika je mogla da uživa u evropskoj utakmici jer se igralo za gol više. Čestitam igračima i publici, jer da njih nije bilo i nagrada je aplauz koji su momci zaslužili. Verujem da ćemo biti bolji iz meča u meč i samo neka nastave, samo zajedno, jer samo zajedno možemo doći do cilja - izjavio je Duljaj.

Pošto je u nastavku Đakovac promašio penal - sjajno je odbranio golman crno-belih - usledilo je novo vođstvo Partizana, jer je u 79. minutu gol postigao Mateus Saldana. Išli su potom napadi s jedne na drugu stranu terena, a zbog silne želje - i prekršaja - Aldo Kalulu je u 5. minutu nadoknade vremena dobio drugi žuti, dakle crveni karton.

Da li je baš to osokoliko domaće, teško je reći - tek u 6. minutu nadoknade Nemanja Stojić je pogodio mrežu Partizana i postavio konačnih 3:3 u fantastičnom duelu na početku nove sezone.

U drugoj utakmici večerašnjeg programa u prvom kolu Superlige Srbije, Voždovac kod kuće nije uspeo da savlada Javor - plen je podeljen, i to je ujedno bio jedini meč bez golova koji je odigran u prva četiri duela na startu nove sezone.

Superliga Srbije, parovi i rezultati 1. kola - subota: Spartak - IMT 2:1, Čukarički - Radnički N. 2:0, Voždovac - Javor 0:0, TSC - Partizan 3:3. Nedelja: Novi Pazar - Radnički KG (18.55), Napredak - Železničar (18.55), C. zvezda - Vojvodina (20.00). Ponedeljak: Mladost - Radnik (19.00).

Standings provided by Sofascore

Ostavite komentar