Sport > Fudbal

Liga konferencije: Ovaj tim je odabrao Petrić za duel sa Česima

Partizan počinje sezonu gostovanjem protiv ekipe Slovačko, to je po ocenama sportske javnosti i stručnjaka najslabiji tim u grupi

Autor: Telegraf

08/09/2022 > 18:37

podeli vest:

Liga konferencije: Ovaj tim je odabrao Petrić za duel sa Česima
Foto: K1info/Wikipedia


Fudbaleri Partizana gostuje ekipi Slovačko u Češkoj u okviru prvog kola grupne faze Lige konferencija. Meč počinje u 18.45.

Partizan: Popović - Urošević, Vujačić, Saničanin, Marković, Živković - Traore, Belić, Dijabate, Natho - Rikardo Gomeš

Izmene: Lukač, Ilić, Andrade, Šehović, Baždar, Fejsa, Filipović, Terzić, Vlahović, Jović, Petković

Slovačko: Ngujan - Rainberk, Hofman, Kadlec, Kalabiška - Petržela, Daniček, Havlik, Holzer - Kozak, Mihalik; Izmene: Frištak, Borek, Šimko, Levin, Večeta, Travnik, Kohut, Doski, Brandner, Šašinka, Sinjavskij

UVOD U MEČ

Partizan započinje svoju drugu sezonu u Ligi konferencija gostovanjem u gradu Uhersko Hradište, mestu gde je prvu utakmicu kao samostalna zemlja odigrala fudbalska reprezentacija Srbije.

Crno-beli su do Lige konferencije stigli pobedom u dvomeču plej-ofa kvalifikacija nad Hamrunom, dok su pre toga eliminisani iz Lige Evrope od kiparskog AEK-a.

Česi su na sličan način stigli do trećeg po kvalitetu evropskog takmičenja. Prvo su eliminisani iz kvalifikacija za Ligu Evrope od Fenerbahčea, da bi potom savladali AIK iz Stokholma u odlučujućem dvomeču za evropsku jesen.

Kao što je i Gordan Petrić najavio, iako je Slovačko ekipa koja je Partizanu pripala na žrebu iz poslednjeg šešira, češki predstavnik nije nimalo naivan.

Imaće crno-beli težak posao, ali s obzirom da su preostala dva tima u Grupi D nemački Keln i francuska Nica, beogradski klub definitivno mora da traži ceo plen u meču protiv češkog tima.

Slovačko meč dočekuje u seriji slabijih rezultata, pošto su od prethodna tri prvenstvena meča izgubili dve utakmice, dok su jednom odigrali nerešeno.

Glavni sudija meča biće Rob Harvi, arbitar iz Republike Irske, koji je crno-belima delio pravdu na prošlogodišnjem gostovanju protiv Flore.

 

 

 

 

 

Ostavite komentar