Sport > Fudbal

Ivica Iliev na K1 o UTAKMICI sa Slovenijom: "Verujem da ćemo POBEDITI, ali biće tvrdo"

Gost u emisiji "Kec na jedanaest" na televiziji K1 bio je bivši fudbaler Iliev, koji je govorio o Evropskom prvenstvu 2024

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

20/06/2024 > 14:23

podeli vest:

Ivica Iliev na K1 o UTAKMICI sa Slovenijom: "Verujem da ćemo POBEDITI, ali biće tvrdo"
Foto: screenshot/K1


Na Evropskom prvenstvu u fudbalu, emocije su uvek visoke. Svaki poraz nosi težinu, ali i priliku za učenje i rast. Ivica Iliev u emisiji "Kec na jedanaest" na televiziji K1 je otkrio da je zadovoljan igrom reprezentacijom Srbije, ali i kakvu utakmicu očekuje protiv Slovenije danas od 15h.

- Zadovoljan sam kako smo igrali, ali kada se izgubi utakmica, nije lepo. Na ovakvom takmičenju svaki poraz ume da boli. Cilj nam je da prođemo grupu, da odemo verujem i korak dalje. Odigrali smo odličnu utakmicu, pokazali karakter, i ono što me raduje je što smo protiv tako velike reprezentacije pokazali posle mnogo godina da možemo držati loptu, da smo disciplinovani i da mi određujemo tempo. Utakmica je donela jednu ogromnu dozu samopouzdanja igračima i naciji, kada je u pitanju budućnost - rekao je Iliev.

Objasnio je način igre favorita i onih koji to nisu.

- Sve zavisi od ciljeva koje imate za takmičenje. Manje reprezentacije, slabijeg kvaliteta, imaju cilj da prođu grupnu fazu i svoj maksimum obično ostvaruju na samom početku. Dok reprezentacije koje se bore za titulu ili sam vrh, ulaze postepeno u takmičenje i njihov maksimum često postižu ka kraju - rekao je on.

Dodao je svoje viđenje O utakmici Slovenije i Srbije kaže da očekuje od naših reprezentativaca da u meč uđu mirno.

- Trener Slovenije je veoma ozbiljan, a njihov glavni adut je špic. Sa druge strane, mi moramo da pobedimo i to može biti jedna prepreka našim reprezentativcima, jer ulazimo u utakmicu kao favoriti, iako na papiru razlika možda nije toliko velika. Verujem da smo kvalitetniji, ali Slovenija takođe ima čvrstu reprezentaciju. Ključni sastojak za naš uspeh je mir i strpljenje, kao i svest da ne moramo postići gol odmah na početku, već možemo i u poslednjim minutima utakmice. Verujem da smo sposobni za to, ali nam je potrebna disciplina, koju će Slovenija svakako imati, kao i timski duh koji smo pokazali protiv Engleske - rekao je on.

Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg

 

Iliev je prokomentarisao i Tadićevu izjavu.

- Treba da sportista to ima, ali moramo da znamo kada je pravo vreme i mesto. Po mom mišljenju, to je najbitnije. Nije to strašna izjava, ali ako je atmosfera dobra, onda nema potrebe za tim. Kada se sve završi, tada možemo izneti svoje mišljenje, ali dok traje takmičenje, treba da budemo mirni i usredsređeni na rezultate i samu igru. Niko ne može previše zameriti tu izjavu, jer je on u poslednjih desetak godina zaista bio naš najbolji igrač i lider ekipe, igrač vanrednih kvaliteta - rekao je on.

O reprezentaciji Srbije na meču sa Engleskom

- Naše izmene su bile kvalitetnije od engleskih. Bolje smo odigrali kada smo promenili startne igrače, tu zaista svaka čast selektoru koji je izvršio fantastične izmene - rekao je on.

Ivica je izjavio i da ne uživa gledajući EURO2024.

- Ne volim kada se utakmice prebace na politiku, i to je razlog zašto ne uživam. Verujem da će UEFA reagovati - rekao je on.

Iliev je kratko prokomentarisao utakmicu Albanija - Hrvatska.

- Nisam gledao utakmicu iz nekih svojih razloga, ne zbog Hrvatske - rekao je on.

Kada mu je pokazana slika strelca autogola i gola za Albaniju Đasule, Ivica je izneo svoje mišljenje.

- Mislim da tu reprezentaciju nikada nisam gledao. Sada su prvi put na velikom takmičenju - rekao je on.

Dodao je da su Hrvati najveći gubitnici prvenstva.

- Za sada su najveći gubitnici. Imaju najveće igrače koji su na zalasku karijere. Međutim, preveliki poraz od Španije - ovo su trebali da dobiju - rekao je on.

Foto: Starsport

 
Iliev o Ronaldu

- Jedan od najvećih. Šest puta rekorder i šest evropskih prvenstava, to je samo po sebi nestvarno. Ima nerealnu posvećenost kojom je u fudbalu napravio revoluciju. Pre njega se fudbal svodio na čistu kvalitetu. Njegovim dolaskom, fizika je postala ključna i sada je ta fizika superiornija u odnosu na tehničke veštine. Ronaldo se mnogo posvećuje fizici, a čak je i njegov prvi evropski izlet sa Sportingom protiv Partizana 2001. godine bio zapažen, iako je iz tog duela izašao kao gubitnik - rekao je on.

Dodao je da je Ronaldo zaista neponovljiv igrač. Za Mbapea kaže da je u narednih deset godina sigurno jedan od najboljjih igrača sveta.

- On je igrao dva Svetska prvenstva. Jedno je osvojio, a u drugom je igrao finale. Na poslednjem je bio najbolji strelac Svetskog prvenstva, zaista po mom mišljenju najbolji igrač na svetu. U narednih deset godina, siguran sam, i dalje će biti vrhunski igrač, ali je zanimljivo da na Evropskim prvenstvima nikada nije postigao gol. U prvoj utakmici sada je dosta promašivao, desio mu se peh da je polomio nos i naredne dve ili tri utakmice neće igrati. Ne znam kako će se završiti. Ovo mu je drugo Evropsko prvenstvo i može se desiti da ne postigne gol ni na jednom - rekao je on.

Ivica Iliev o Vlahoviću

- On je sada srpski igrač sa najvećom cenom, na najvećem nivou igra. Prvi napadač jednog velikog Juventusa. Mnogi evropski klubovi se bore za njega. Takvi igrači i kada nisu na maksimalnom nivou u formi, oni mogu svojim kvalitetom mogu da reše utakmicu - rekao je on.

Iliev je otkrio i ko je po njemu bio najbolji naš igrač protiv Engleske.

- Mladenović, on je fantastično igrao. Od kada je ušao u reprezentaciju, uvek je na istom nivou, a mnogo su ga često stavljali po strani. Po mom mišljenju, on pruža najbolje utakmice za reprezentaciju i jedan je igrač na koga uvek možete da se oslonite. Na ovako važnoj utakmici, bio je ta prevaga; okrenuo je tok meča. Mislim da je selektor napravio fantastičan potez kada je ubacio Tadića u poslednjih pola sata meča. Sa odmornim nogama, jer nije više u svojim najboljim godinama, da je krenuo od početka, mnogo bi se istrošio u prvih 25 minuta kada je Engleska dominirala i kontrolisala igru. Tadić je ipak uvek bio majstor fudbala i neko ko najviše donosi kada ima loptu u nogama. I golman Rajković je fantastičan - rekao je on i dodao:

- Pavlović je po mom mišljenju trenutno naš najbolji igrač. On je momak koji je ušao iz omladinske selekcije Partizana dok sam ja bio u upravi. Igrač koji važi za jednog od najboljih mladih odbrambenih igrača na svetu.

Foto: TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ bs

 

Otkrio je da nikada nije imao želju da bude trener, ali izneo šta bi radio sa našom selekcijom pred ovako važnu utakmicu sa Slovenijom.

- To samopouzdanje koje smo stekli na prvoj utakmici, samo treba da prenesemo na naredne, i mislim da neće biti problema. Ono što očekujem je da danas Tadić bude pravi lider, zato što je svojom izjavom stavio sebi jedan ozbiljan teret na leđa. Mi jesmo tim, ali on je svojom izjavom stavio sebi teret, ali neko sme da kaže da je zaista poslednjih deset godina naš najbolji igrač, lider i kapiten. Verujem da će danas on biti taj koji će rešiti, jer je karakterno jak - rekao je Iliev.

Dodao je da veruje da će naša selekcija pobediti, ali da će biti tvrdo.

- Verujem da ćemo pobediti, ali biće to 1:0 ili 2:1 za nas - zaključio je Ivica Iliev u emisiji "Kec na jedanaest" na televiziji K1.

 

Ostavite komentar