Sport > Fudbal

NEMCI OGORČENI nakon ispadanja sa EURA: POKENUTA PETICIJA da se PONOVI UTAKMICA sa ŠPANIJOM, potpisalo 350 HILJADA ljudi

Kontroverze nakon utakmice četvrtfinala ne prestaju, Španija prošla dalje

Izvor: K1info/Dnevnik.hr

Autor: Milica Tošić

08/07/2024 > 11:31

podeli vest:

NEMCI OGORČENI nakon ispadanja sa EURA: POKENUTA PETICIJA da se PONOVI UTAKMICA sa ŠPANIJOM, potpisalo 350 HILJADA ljudi
Foto: Shutterstock/AP Photo/Ariel Schalit


Evropsko prvenstvo u Nemačkoj bliži se kraju. Uskoro su nam na rasporedu velika polufinala, a zbog jedne utakmice i dalje se priča o sudskim odlukama.

Na tapeti je Anthony Taylor. Naime, Nemci ne mogu prihvatiti činjenicu da nisu došli do finala na domaćem terenu, pa su pokrenuli peticiju za ponovno odigravanje utakmice Nemačke i Španije.

Peticiju je potpisalo čak 350 hiljada ljudi. Nemci su uvereni da je trebao biti penal nakon što je Marc Cucurella u svom kaznenom prostoru rukom blokirao udarac Jamala Musiale.

Nakon toga stiglo je nekoliko objašnjenja zbog čega nije bilo penala, no to Nemce ne zanima. Naravno, koliko god potpisa skupili, utakmica se neće ponoviti.

Dva pojašnjenja sporne situacije

Očito je kako je Musialina lopta išla u okvir gola i kako je Cucurellina ruka bila odvojena od tijela no glavni sudac Taylor izgleda nije vidio to igranje rukom dok je VAR sudac Attwell nakon kratke provjere dao znak Tayloru kako se utakmica može nastaviti.

Kako bi kontroverza oko ove utakmice postala još izraženija, Španija je u 119. minutu postigla pobednički gol. Olmo je prihvatio loptu na levom boku i preciznim ubačajem pronašao Merina koji je glavom sa šest metara precizno svladao Neuera.

 

Ostavite komentar