Sport > Fudbal

FK CRVENA ZVEZDA izmirila sve obaveze prema državi! Oglasio se TERZIĆ, evo koliki je porez uplatio klub

Prema njegovim rečina, klub je ove godine ostvario rekordan prihod

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

28/09/2024 > 17:44

podeli vest:

FK CRVENA ZVEZDA izmirila sve obaveze prema državi! Oglasio se TERZIĆ, evo koliki je porez uplatio klub
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović


Fudbalski klub Crvena zvezda juče je izvršio uplatu od pet miliona evra po osnovu poreskih obaveza. Klub je time izmirio u celosti sve dospele obaveze prema državi, rekao je generalni direktor Zvezdan Terzić.

- Ukupno od 2014. godine naš klub je u budžet Republike Srbije uplatio 47 miliona evra. Sredstva za finansiranje kluba i servisiranje poreskih obaveza obezbeđena su pre svega prihodima iz inostranstva koji učestvuju u ukupnom finansiranju FK Crvena zvezda sa 83 odsto - istakao je Terzić.

Takođe, važno je napomenuti da je klub ove godine ostvario rekordan prihod, pre svega od transfera igrača i UEFA bonusa. Navedenim prihodima izmirene su sve obaveze za UEFA monitoring za koji je rok 15. oktobar, naveo je Terzić.

- FK Crvena zvezda ostaje posvećen urednom servisiranju obaveza prema državi, finansijskoj stabilnosti i paralelno investicijama koje su dovele do sportskog i poslovnog rasta kluba. Po našoj internoj proceni vrednost igračkog kadra Crvene zvezde trenutno iznosi 100 miliona evra - zaključio je Terzić.

BONUS VIDEO:

 

Ostavite komentar