Sport > Fudbal

UEFA kaznila Barselonu! Katalonski klub bez NAVIJAČA protiv CRVENE ZVEZDE 6. novembra

Barselona je kažnjena i sa 10.000 evra

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

27/09/2024 > 13:03

podeli vest:

UEFA kaznila Barselonu! Katalonski klub bez NAVIJAČA protiv CRVENE ZVEZDE 6. novembra
Foto: Shutterstock


Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) kaznila je danas Barselonu pa katalonski klub neće imati podršku navijača na meču protiv Crvene zvezde u Ligi šampiona

- Kontrolno, etičko i disciplinsko telo (CEDB) odlučilo je da naloži izvršenje ranije suspendovane disciplinske mere koju je izreklo Žalbeno telo UEFA 17. aprila 2024. godine zbog rasističkog ponašanja Barseloninih navijača. Barseloni se zabranjuje da prodaje ulaznice gostujućim navijačima za sledeću utakmicu takmičenja pod okriljem UEFA u skladu sa člankom 26(3) Disciplinskog pravilnika UEFA - stoji u saopštenju krovne organizacije evropskog fudbala. 

Barselona je kažnjena i sa 10.000 evra, kao i dodatnom zabranom od još jedne utakmice prodaje ulaznica gostujućim navijačima koja je suspendovana na godinu dana. 

Lider španskog šampionata će tako u 4. kolu Lige šampiona protiv Crvene zvezde, 6. novembra na stadionu "Rajko Mitić", biti lišen pomoći navijača.  

Barselona će nastaviti da refundira cenu ulaznice svim navijačima koji su je već kupili", stoji na početku saopštenja.

Dodaje se da Barselona odbija bilo kakvu vrstu opravdanja za nasilje i da će, kao što je navedeno u članovima 3 i 4 svog Statuta, obezbediti zaštitu i promociju Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima koja je uključena u Međunarodnu povelju o ljudskim pravima koju su proglasile Ujedinjene nacije.

- Klub će pojačati dosadašnje mere i preduzeti dodatne radnje koje su odgovarajuće kako bi se sprečilo ponavljanje ovih događaja u budućnosti, a biće sankcionisani svi koji su odgovorni - zaključuje se u saopštenju Barselone.
 

BONUS VIDEO: 


 

Ostavite komentar