Sport > Fudbal

"Marakana" TUGUJE! Umro LEGENDARNI trener Crvene zvezde!

Crvena zvezda se oprostila od svoje legende.

Izvor: K1info/telegraf.rs

Autor: Đorđe Gvero

24/10/2024 > 16:57

podeli vest:

"Marakana" TUGUJE! Umro LEGENDARNI trener Crvene zvezde!
Foto: wikipedia.org


Fudbalski klub Crvena zvezda obaveštava javnost da je u 84. godini života umro čuveni fudbaler i legendarni trener fudbalske akademije crveno-belih Tomislav Toma Milićević.

 

 

Toma Milićević je rođen 21. septembra 1940. godine. Kao igrač u Zvezdi je proveo osam sezona, od 1960. godine, kada je iz kruševačkog Napretka stigao u Beograd, pa sve do 1968. godine. Nakon završetka igračke, započeo je trenersku karijeru. Postao je čuveni “lovac na talente” i legendarni trener mlađih kategorija Crvene zvezde.

Brojne legende Zvezde su skautirane, a nakon toga su i trenirale pod palicom Tome Milićevića, među kojima je i sadašnji šef stručnog štaba - Vladan Milojević, ali i asovi poput Dejana Stankovića, Boška Jankovića, Marka Pantelića, Gorana Drulića, Nikole Lazetića, Dušana Baste, Marka Grujića, Luke Jovića, Strahinje Erakovića...

- Fudbalere je učio lepom ponašanju, manirima, kao i džentlmenstvu i pravom viteštvu, što je bilo ključno za stasavanje čuvenih generacija našeg kluba, koje su imale privilegiju da rade sa sjajnim strategom. Tomislav Milićević je proveo čak 42 godine u voljenom klubu, u kome se afirmisao kao fudbaler, trener i čovek od autoriteta. Toma je bio pravi pedagog, uvek srdačan, ponekad strog, ali uvek pravičan. Ostaće upamćen kao legenda, koja je na pravi fudbalski, ali i životni put izvela mnoge talente i mlade igrače. FK Crvena zvezda izražava duboko saučešće porodici Milićević - stoji u saopštenju Zvezde.

 

BONUS VIDEO:

 

Ostavite komentar