Sport > Fudbal

UMRO LEGENDARNI FUDBALER BRAZILA: Bio je akter finala protiv Francuske 1998!

Profesionalnu karijeru završio je 2005. godine

Izvor: K1info

Autor: Nemanja Petričević

25/10/2024 > 23:18

podeli vest:

UMRO LEGENDARNI FUDBALER BRAZILA: Bio je akter finala protiv Francuske 1998!
Foto: Društvene mreže


Bivši brazilski fudbaler Ze Karlos, vicešampion sveta iz 1998. godine, preminuo je u petak u 56. godini, saopštio je njegov bivši klub Sao Paulo. Uzrok smrti nije preciziran, dok lokalni mediji navode da je reč o srčanom udaru.

- Sa velikom tugom, Sao Paulo FC objavljuje vest o smrti Žozea Karlosa de Almeide, poznatog kao Ze Karlos, ovog petka u Osasku, blizu Sao Paula - saopštio je klub za koji je Ze Karlos igrao od 1997. do 1999. godine.

 

 

Ze Karlos je bio bez reprezentativnog iskustva kada je pozvan kao zamena za Flavija Konseisaa na Svetskom prvenstvu 1998. godine. Tokom grupne faze i nokaut utakmica protiv Čilea u osmini finala i Danske u četvrtfinalu bio je na klupi. Svoj jedini nastup za Brazil zabeležio je u polufinalu protiv Holandije, kada je Cafu bio suspendovan, a Brazil je slavio nakon izvođenja penala.

U finalu protiv Francuske, u kojem je Brazil poražen sa 3:0, ponovo se našao na klupi, i nikada više nije igrao za reprezentaciju. Profesionalnu karijeru završio je 2005. godine.

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar