Sport > Fudbal

SRCE da ti STANE: STANKOVIĆ u osmini finala Kupa Italije posle 22 PENALA

Srpski trener bio na pragu eliminacije od niželigaša Askolija

Izvor: K1info/telegraf.rs

20/10/2022 > 21:33

podeli vest:

SRCE da ti STANE: STANKOVIĆ u osmini finala Kupa Italije posle 22 PENALA
Foto: Printscreen/Youtube


Bivši trener Crvene zvezde i sadašnji šef struke Sampdorije, Dejan Stanković, nije mogao na luđi način da se domogne osmine finala Kupa Italije pošto je posle 22 izvedena penala izbacio niželigašku ekipu Askolija.

Stankovićeva četa je dobro otvorila meč, u skladu sa ulogom favorita, te povela golom Vere u 10. minutu, ali je gost uzvratio do 33. minuta kada je Koloćolo pogodio za 1:1.

Sa tim rezultatom se otišlo u produžetke, a tamo su Đenovljani bili pred eliminacijom. Donati je u 110. minutu totalno preokrenuo rezultat i naterao domaći tim da napadne sa svim raspoloživim sredstvima.

Nagrada za Stankovićeve izabranike stigla je u 118. minutu, kada je Ćićo Kaputo u 118. minutu doneo izjednačenje - 2:2, i uveč meč u penal završnicu.

Promašena su po dva jedanaesterca u prvih pet izvedenih, Sampdorija je ponovo videla eliminaciju, ali je na 3:3 Kaligara promašio penal za Askoli u petoj seriji.

Onda su svi naredni bili precizni, stiglo se broja 22, a Garna je bio neprecizan i inicirao veliko slavlje Stankovića i njegovih izabranika - 11:10 posle izvođenja penala!

Za plasman u četvrtfinale Sampdorija će igrati protiv Fiorentine.

 

 

Ostavite komentar