Sport > Košarka

Titula za titulom - Zvezdi TRIPLA kruna i rekord

Crveno-beli su prethodno osvojili Kup Radivoja Koraća i ABA ligu

Autor: Tanjug

19/06/2022 > 21:55

podeli vest:

Titula za titulom - Zvezdi TRIPLA kruna i rekord
Foto: Tanjug/Tara Radovanović/bs


Košarkaši Crvene zvezde osvojili su rekordnu 22. titulu šampiona države, pošto su večeras u drugoj utakmici finala Superlige Srbije savladali FMP u Železniku 71:59. 

Ujedno, crveno-beli su kompletirali triplu krunu pošto su prethodno osvojili Kup Radivoja Koraća i ABA ligu.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović/bs

 

Uz veliku podršku sa tribina dvorane u Železniku, Crvena zvezda je od samog početka imala vođstvo, FMP nije uspeo nijednom ni da izjednači, pa je trijumf tima Dejana Radonjića potpuno zaslužen.

Crveno-bele je do pobede predvodio Nikola Ivanović sa 21 poenom, Nikola Kalinić ubacio je 12, Ognjen Kuzmić devet, a Stefan Marković osam poena. Kod domaćina Marko Radonjić bio je najefikasniji sa 14 poena.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović/bs

 

- Izuzetno teška i zahtevna sezona završena je trećim trofejom. Od prvog dana imali smo problema sa povredama, ni sada nismo bili kompletni. Trudili smo se da budemo konkurentni, svesni svih izazova. Čestitao bih svima na ogromnim naporima cele sezone, predsedniku Nebojši Čoviću, svim članovima uprave, stručnom štabu i naravno - glavnim protagonistima, igračima - rekao je trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić.


Njegov ugovor sa Zvezdom je istekao, a kako je naveo, njegova želja nije sporna.

- Sada idemo malo da slavimo, pa ćemo narednih dana da vidimo. Zvezdu čeka teška sledeća sezona, nije lako ponavljati stvari. Ozbiljan zadatak je ispred Zvezde da se opet uđe u borbu i da se ponove ovakvi uspesi - poručio je Radonjić.

Ostavite komentar