Sport > Košarka

NEK bude VESELI ČETVRTAK! Partizan ISPUSTIO ŠANSU da sve reši, Real smanjio na 2:1

Košarkaši Partizana izgubili su treći meč protiv madridskog Reala u četvrtfinalu Evrolige, 80:82

Izvor: K1info/b92.net

02/05/2023 > 20:27

podeli vest:

NEK bude VESELI ČETVRTAK! Partizan ISPUSTIO ŠANSU da sve reši, Real smanjio na 2:1
Foto: Tanjug/Miloš Milivojević


Košarkaši Partizana nisu uspeli da iskoriste prvu meč loptu i tako odu na fajnal for Evrolige u Kaunasu. Real Madrid je uspeo da vrati jedan brejk i savlada crno-bele sa 82:80, čime su produžili ovu neverovatnu seriju u TOP 8 fazi.

Kakav meč, strašan meč, ali nažalost po Grobare, nije bio baš najsrećniji, pošto ih je utišao njihov bivši košarkaš - Najdžel Vilijams Gos, koji je postigao trojku na 24 sekunde do kraja.

Iako je Partizan u treću četvrtinu meča ušao sa tri poena prednosti, završio je sa isto toliko poena zaostatka. Igrači Reala su uspeli da se razbude i povedu pored poslednju deonicu meča. Posle treće četvrtine rezultat je 63:66.  

Teško je objasniti kako je Partizan odigrao ovu utakmicu, krenuli su silovito, odmah su napravili seriju od čak 10:0, a prvu deonicu su završili sa neverovatna 32 poena. Pripremio je Željko Obradović ponovo "čas košarke" za Čusa Matea, trenera Reala.

Željko je na svoj stil "ubio" igru Reala, nije im nišlo ništa od ruke, a napad je cvetao čak i bez Kevina Pantera i Matijasa Lesora. Imali su svoje zamene u Alenu Smailagiću i Jamu Madaru, koji su u prvoj deonici imali kombinovano 19 poena!

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

 

Slutilo je sve na feštu Grobara u Areni, išlo je ka tome, ali se potom desio pad Partizana. Real se vratio u meč, Tavareš je bio nerešiva enigma pod košem Partizana, što su svi iz Reala koristili. Ukoliko bi Partizan i zatvorio njega, to je otvorilo prostor za Vilijamsa Gosa, koji je nastavio da poentira.

Na sve to, odbrana Partizana je posustala, dok je i napad zakazao. Od te druge deonice, čini se kao da je Španac bio taj koji je "uradio domaći" zadatak na poluvremenu. Došlo je do nekog novog Reala, boljeg Reala, a što je znaimljivo - Partizan je čak i tada parirao bez svoja dva glavna igrača - Pantera i Lesora.

Real je posle te druge deonice i odličnog Tavareša uspeo da se vrati u meč, došli su na tri razlike, ali je potom Partizan ponovo dospeo u seriju dobrih napada. Ipak, osetio se nedostatak Pantera, kao da u napadu nije imao ko da preuzme odgovornost.

Okrenuo je Real rezultat tokom treće deonice, poveli su po prvi put na utakmici, pa su i meč uveli u pravi egal. Tokom poslednje deonice su se smenjivali u vođstvu, išlo je na jednu stranu, drugu, Naneli je dao trojku za prednost od dva poena, ali je potom Vilijams Gos doslovno utišao Arenu.

On je na 24 sekunde do kraja postigao trojku za 80:77, koja je i prelomila ovaj meč.

Ipak, ima Partizan novu šansu pred svojim navijačima, pošto će za dva dana igrati u novom meču u Beogradu.

Košarkaši Partizana dozvolilli su igračima Real Madrida da ih sustignu u drugoj četvrtini. Na poluvremenu Partizan jedva da je imao prednost, rezultat je 48:45. 

Foto: Starsport

 

U drugoj četvrtini se razigrao Edi Tavares i u potpunosti vratio Madriđane u igru pred drugih 20 minuta.

Košarkaši Partizana fenomenalno su započeli meč protiv Reala u Štark areni. Posle prve četvrtine crno-beli vode protiv Real Madrida 32:19.

Foto: Starsport

 

Gosti iz Madrida nisu mogli da se "sastave" od prepune hale. 

Crno-beli vode sa 2:0 u seriji i na pragu su plasmana na Fajnal for, ali su oslabljeni pred meč u srpskoj prestonici.

Zbog incidenta na kraju druge utakmice u Madridu neće biti Kevina Pantera i Matijasa Lesora, ali ni Geršona Jabuselea i Gabrijela Deka na drugoj strani.

Čak 20.091 navijač posmatra meč iz novobeogradske hale što je rekord za sezonu 2022/23 u Evroligi.

Nezapamćene mere obezbeđenja vladaju uoči početka trećeg meča četvrtfinala plej-ofa Evrolige između Partizana i Reala, javlja Tanjugov izveštač sa mesta događaja.

Foto: Tanjug/MILIOŠ MILIVOJEVIĆ

 

Kontrole su rigorozne, pa su na ulazima ogromne gužve, ali je na sat pre početka popunjeno već 90 odsto Arene. 

 

Navijači Partizana na Kalemegdanu gledaju meč protiv Reala

Nekoliko hiljada navijača Partizana organizovano večeras na Kalemegdanu gleda prenos treće utakmice četvrtfinala plej-ofa košarkaške Evrolige protiv Reala.

Košarkaški klub Partizan je organizovao da navijači "crno-belih", koji nisu uspeli da dođu do ulaznica, prate meč na Kalemegdanu. 

Dvorana je skoro puna bila sat vremena pre početka meča.

Ovako su navijači Partizana u krcatoj Areni pevali pred početak meča.

Košarkaši Partizana dočekani su ovacijama i aplauzima navijača sa tribina prilikom zajedničkog izlaska na teren "Štark arene" .

Pristalice "crno-belih" su dugotrajnim zvižducima ispratili izlazak košarkaša Reala na teren.

 

 

U "Štark areni" je prisutno više od 20.000 navijača Partizana.
 

Španski mediji su pisali da se "Srpska vojska sprema za rat".

Oko "Štark arene" su vidno primetni brojni pripadnici organa reda, u daleko većem broju nego inače kad su u pitanju utakmice evropskog elitnog takmičenja. 

Domaći tim će te izostanke pokušati da nadoknadi time što će im vetar u leđa pružiti navijači koji su ispunili "Štark Arenu" do poslednjeg mesta.

 

 

Ostavite komentar