Sport > Košarka

Mlade SRPSKE košarkašice PROĆERDALE šansu za FINALE: Sutra protiv ŠPANIJE za evropsku BRONZU

Izabranice Dajane Butulije imale i dvocifrenu prednosti, ali samo šest naših postignutih poena u četvrtoj četvrtini odlučilo pobednika

Izvor: K1info

05/08/2023 > 21:48

podeli vest:

Mlade SRPSKE košarkašice PROĆERDALE šansu za FINALE: Sutra protiv ŠPANIJE za evropsku BRONZU
Foto: FIBA


Mlada ženska košarkaška reprezentacija Srbije, igračice uzrasta do 20 godina, nije uspela da se plasira u finale Evropskog prvenstva u Litvaniji, pošto je izgubila od Letonije 56:53 (13:26, 15:8, 15:13, 13:6).

Prosto je neverovatno kako su mlade košarkašice Srbije odigrale polufinalni meč protiv Letonije na Evropskom prvenstvu u litvanskoj Klajpedi, ispustile dvocifrenu prednost i na kraju doživele poraz.

Foto: FIBA

 

Izabranice Dajane Butulije već u prvoj deonici stekle su veliku prednost, pa su na prvi odmor otišle sa vođstvom 26:13. Ipak, od druge deonice počeli su problemi sa napadom, pa su Letonke polako topile prednost i na poluvreme otišle sa samo šest poena minusa.

Rivalke su u nastavku već do sredine treće deonice došle do izjednačenja, a ubrzo i do vođstva. Usledila je serija Srbije od 7:0 za četiri poena prednosti pred odlučujućih 10 minuta. A onda, prava katastrofa. Samo tri poena ubacila je Srbija za 8 minuta igre u poslednjoj četvrtini, ali je i dalje imala aktivan rezultat, pošto ni Letonke nisu bile naročito precizne.

Foto: FIBA

 

Trojkom Jase Letonija dolazi do tri poena prednosti, ali je Rosićeva uzvratila istom merom. Ipak, najbolja igračica meča Vanesa Jasa ubacila je još jednu trojku, dok je pokušaj Rosićeve u poslednjoj sekundi meča skliznuo niz obruč i Srbija je ostala bez borbe za zlato.

Nevena Rosić bila je najefikasnija u srtpskom timu sa 14 poena, Dunja Zečević dodala je 12, a Anđela Matić 8 poena. U pobedničkom timu Vanesa Jasa ubacila je 19 poena, Katrina Ozola dodala je 11.

Letonija će u nedeljnom finalu igrati protiv Francuske, koja je ubedljivo savladala Španiju 75:47, pa će mlade Špankinje igrati protiv Srbije za bronzu sutra od 17 časova.

Ostavite komentar