Sport > Košarka

Evroliga odabrala 10 NAJVEĆIH POJAČANJA iz NBA lige, a čak TROJICA su u Partizanu i Zvezdi

SAD predstavlja glavno tržište i san za mnoge igrače, ali Stari kontinent sve manje zaostaje što timovi za predstojeću sezonu i potvrđuju

Izvor: K1info/telegraf.rs

29/09/2023 > 21:17 >> 21:25

podeli vest:

Evroliga odabrala 10 NAJVEĆIH POJAČANJA iz NBA lige, a čak TROJICA su u Partizanu i Zvezdi
Foto: Tanjug/AP


Evroliga, kao najjače košarkaško takmičenje Evrope napreduje iz godine u godinu, pa tako u klobove dolaze sve kvalitetnija pojačanja, od kojih su mnoga i iz NBA lige. 

Tako, u Evropu je došao sasvim solidan broj košarkaša koji su protekle godine nastupali u NBA ligi, a među njima i zvučnihi imena, i igrača koji su svojevremeno bili visokopozicionirani na draftovu, ali i nastupali na Ol staru.

Tako, Evroliga je napravila svoju listu od 10 najzvučnijih pojačanja iz NBA lige, a među njima, naravno ima i košarkaša koji su stigli u srpske klubove, Crvenu zvezdu i Partizan.

10. Marko Simonović, Čikago Buls - Crvena zvezda 

Foto: Twitter BullsMuse

 

Simonović se vraća u Beograd posle dve godine provedene u Čikagu gde je igrao za Bulse, ali i nastaupao u Dži Ligi. Pre toga, Simonović je proveo dve sezone u Mega Basketu. Prošle sezone je ostvario dvocifreni učinak u dvadeset pet utakmica za razvojni tim "Vindi Siti, uz gotovo 40% uspešnosti šuteva za tri poena. Sve ovo daje sasvim solidne nade da će Simonović, koji dolazi u poznato podneblje, vrlo brzo da se prilagodi i odigra dobru sezonu za crveno-bele.

9. Frank Džekson, Juta Džez - ASVEL 

Džekson jeulazio sa klupe tokom dve sezone kako za ekipu Nju Orleans Pelikansa, tako i za Detroit Pistons. Veći deo prošle sezone proveo je u Dži ligi gde je prosečno postizao 23,2 poena za ekipu Solt Lejk Siti, a sada donosi u ASVEL svoje napdačke karakteristike.

8. Sterling Braun, LA Lejkers - ALBA Berlin

Mlađi brat dvostrukog NBA šampiona Šenona Brauna, Sterling je bio deo pobedničkih timova tokom svojih šest NBA sezona. Stigao je do konferencijskih finala sa Milvoki Baksima 2020. godine, a dve godine kasnije i sa Dalas Maveriksima. Njegova pobednička genetika trebalo bi da mu dobro posluži u Berlinu.

7. Pi Džej Doužer, Sakramento Kings - Partizan 

Foto: Youtube/Printscreen/mozzart tv

 

Doužer je proveo celu svoju profesionalnu karijeru u Sjedinjenim Američkim Državama, uključujući šest sezona u NBA ligi. Može igrati na svim tri pozicije i trebao bi da ostavi svoj trag u talentovanoj bekovskoj liniji Partizana.

Tokom karijere nastupao je za Oklahomu, Boston, Denver, i Sakramento.

6. Džabari Parker, Boston - Barselona

Kao drugi izbor na NBA draftu 2014. godine, Parker je prosečno postizao 14,1 poen tokom osam sezona u šest različitih NBA timova. Sada kao krilni centar planira da pokaže svoju sposobnost za postizanje poena kao ključni igrač u "novoj" Barseloni.

5. Vili Hernangomes - Njuorleans Pelikans - Barselona

Proizvod Real Madridovog omladinskog sistema, Hernangomez je igrao za Los Blancos na početku svoje karijere pre nego što je otišao u inostranstvo gde je proveo sedam NBA sezona. Sada se vraća u Evropu sa velikim ciljevima u Barseloni.

4. Frenk Kaminski, Partizan 

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

 

Kaminski je pokretni centar s izvanrednim šuterskim talentom van reketa. Nakon sjajne koledž karijere sa Univerzitetom Viskonsin, na draftu je bio izbor od strane Šarlota Hornetsa i odigrao osam NBA sezona za četiri različita kluba. Sada se suočava s novim izazovom u Beogradu.

3. Huančo Ernangomez, Toronto Raptors - Panatinaikos Atina

Izabran kao 15. pik na NBA draftu 2016. godine, Hernangomez je imao samo 20 godina kada je napustio Španiju i otišao u NBA, gde je proveo sedam sezona. Izgleda da je namenjen važnoj ulozi u ekipi Panatinaikosa pod vođstvom trenera Atamana.

2. Serge Ibaka, Milvoki Baks - Bajern Minhen

Nakon 14 sezona provedenih u NBA, tokom kojih je osvojio šampionsku titulu 2019. godine sa Toronto Raptorsima i tri puta bio izabran u All-Defensive tim, Ibaka se vraća u Evropu. U Minhenu će ponovo sarađivati sa Pablom Lasom, koji je trenirao Ibaku u Real Madridu 2011. godine.

1. Kemba Voker, Dalas Maveriks - Monako

Walker je četiri puta bio NBA All-Star, postigao je jednom 60 poena na jednoj utakmici i bio treći strelac lige u sezoni 2018-19. Pridružuje se zvezdanoj bekovskoj liniji Monaka koja ima za cilj ništa manje od ponovnog ulaska u Final Four.

Ostavite komentar