Sport > Košarka

IVANOVIĆU, NEŠTO NE ŠTIMA: Zvezda PORAŽENA od Monaka, novi PRAZAN HOD u trećoj četvrtini znak za uzbunu

Imali su crveno-beli prednost na poluvremenu, ali je ponovo treća četvrtina bila kobna

Izvor: K1info

18/10/2023 > 20:59

podeli vest:

IVANOVIĆU, NEŠTO NE ŠTIMA: Zvezda PORAŽENA od Monaka, novi PRAZAN HOD u trećoj četvrtini znak za uzbunu
Foto: Starsport


Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u trećem meču Evrolige od francuskog Monaka u Štark Areni 82:76.

Ovo je Crveno-belima drugi poraz, dok su Kneževi, sa druge strane, ubeležili prvu pobedu.

Najefikasniji u redovima Crvene zvezde bio je Giedraitis sa 20 poena, Nedović je dodao 15, Bolomboj 11.

Kod gostiju Majk Džejms je postigao 18 poena uz čak 11 asistencija. Dialo je dodao 12, a Braun 11 poena.

Kneževe je dočekala paklena atmosfera u krcatoj Areni, a veliki aplauz dobili su trener gostiju Saša Obradović i Džordan Lojd.

 

 

Crveno-beli su odlično otvorili meč, prvu četrtinu dobili sa 23:14.

Na samom startu četvrtineMarko SImonović je dobio dve lične greške, te je Zvzeda tako ušla u problem.

 

 

Kneževi su odmah napravili seriju od 4:0, ali je u trećem minutu Hanga upisao prve poene za domaće, da bi nakon toga Giedraitis trojoom izazvao erupciju oduševljenja i prov vođstvo crveno-belih.

Foto: Starsport

 

Rezultatska klackalica bila je do 8. minuta prve četvrtine, kada je bilo 16:14 za domaće, a onda su Nedović sa dva i Nejpir sa pet poena postavili rezultat prve četvrtine 23:14.

 

 

Drugu četrtinu otvorili su poenima gosti, Džon Braun bio je precizan za dva. Nedović je vratio sa linije za slobodna bacanja, a gosti su smanjili rezultat košem Hola.

Majk Džejms je vezao dve trojke. Gosti su u potpunosti preokrenuli rezultat u 17. minutu kada je Hol zakucao za 33:31. Simonović je doneo izjednačenje Zvezdi, a Giedraitis je u kontri poentirao za +4 za domaće. Nakon tajm-auta Obradovića, Kneževi su stigli na poen zaostatka.

Dva minuta do kraja poluvremena Korneli je poenima doneo seriju od 5:0 za francuski tim, a tajm-aut je tražio Ivanović.

Nakon Tajm-auta Bolomboj je fauliran i sa dva pogotka sa linije za slobodna bacanja pogodio za 39:38 za Zvezdu.edović u tranziciji postiže trojku - 42:38. Bolomboj u kontri zakucava - 44:38. Pet poena domaćina u svega nekoliko sekundi i postavlja konačan rezltat prvog poluvremena.

Na poluvremenu zvezda vodi 44:38.

Foto: Starsport

 

Na poluvremenu najefikasniji u redovima domaće ekipe su Giedraitis sa 18 poena, Nedović sa 9, a uz to je dodao i dva skoka i tri asistenicje. Bolomboj je upisao na svoj konto 6 poena.

Kod Monaka Majk Džejms je najefikasniji sa 12 poena, a uz to ima i dva skoka i četiri asistencije. Dialo je dodao 6.

Drugo poluvreme

Drugo poluvreme otvorili su gosti trojkom koju je na svoj konto upisao Okobo, pa je smanjio rezultat na 44:43. Monako je na samom staru napravio seriju 7:0 te su gosti poveli 45:44. Nakon Ivanovićevog tajm-auta, Simonović je prekinuo post domaće ekipe.

Braun se razigrao, pa je za samo 4 minuta igre u drugom delu upisao šest poena. Zvezdu je u priključku držao Simonović. Rezultatska klackalica bila je tokom cele treće četvrtine. Nejpir je pogodio za 50:49, a Simovonić je dobio četvrtu ličnu u trenutku kada Okobo postiže dva poena uz faul, pa je nakon pogođenog dodatnog bacanja monako poveo 52:50. Davidovac je trojkom vrtio prednost Zvezdi.

 

 

Monako je imao novi nalet u drugom poluvremenu, pa je Majk Džejms doveo goste na +5. U tim trenucima Teodosić je trojkom držao Zvezdu u priključku.

Bolomboj je na minut do kraja treće četvrtine smanjio prednos Monaka na +2, a posle dodatnog bacanja io je poen razlike za goste. Hol je zakucao za novu prednost gostiju od +3, ali je konačan rezultat na kraju treće četvrtin bio 64:63 za goste, pošto je Teodosić postigao dva poena.

 

 

U poslednju četvrtinu gosti su ušli sa rezultatskom prednošću. I odmah na startu su je uvećali pogotkom Dijaloa. Nedović je fauliran, ali je sa linije za bacanja bio polovičan. Hanga je trojkom vratio prednost crveno-belima i izazvao erupciju oduševljenja u Areni. A Nedović novom trojkom dovodi Zvezdu na +4 i diže celu Arenu na noge.

Foto: tanjug/FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ / nr

 

Međutim, gosti se nisu uplašili pa su napravili seriju od 8:0 i poveli sa 74:70 na tri minuta do kraja.

Giedraitis je sa linije penala precizan za 72:74. Dijalo i Braun postižu vezanih pet poena i odvode goste na +7. Geidraitis je šutirao za tri poena, promašio je, ali je neko od igrača Monaka pipao mrežicu. Sudije su većale da priznaju poene, ali od toga nije bilo ništa.

Foto: tanjug/FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ / nr

 

Luka MItrović je fauliran na 44 sekunde do kraja, pogodio je oba šuta i smanjio na 5 poena zaostatka.

Ostavite komentar