Sport > Košarka

Sferopulos: NADAM se da će navijači doći u ŠTO VEĆEM broju! Znamo SLABOSTI Baskonije!

Trener košarkaškog kluba Crvena zvezda, Janis Sferopulos, razgovarao je sa medijima o predstojećoj utakmici protiv Baskonije u Evroligi.

Izvor: K1info

Autor: Đorđe Gvero

08/10/2024 > 17:50

podeli vest:

Sferopulos: NADAM se da će navijači doći u ŠTO VEĆEM broju! Znamo SLABOSTI Baskonije!
Foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/bs


Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos izjavio je da zna gde su slabosti i prednosti Baskonije i dodao da će "crveno-beli" igrati bolje kako sezona bude odmicala.

 

 

"Prva utakmica Evrolige u Beogradu, nadamo se da će navijači doći u velikom broju da nas bodre do pobede. Moramo da pratimo plan, da budemo spremni da se dobro branimo, da imamo različite napade. Oni su tim koji ima snažne igrače u reketu", rekao je Sferopulos na konferenciji za medije.

Crvena zvezda će sutra od 20 časova u Beogradskoj areni dočekati Baskoniju u drugom kolu Evrolige.

"Crveno-beli" su prošle nedelje u gostima savladali Pariz rezultatom 80:77 u prvom kolu Evrolige. Košarkaši Baskonije su u prvom kolu Evrolige na svom terenu pobedili Partizan rezultatom 88:82.

"Naravno da sve gledamo i skautiramo. Gledali smo sve utakmice Baskonije, ne samo protiv Partizana, već i ligaške utakmice koje su igrali. Znamo gde su im slabosti i prednosti i spremićemo se na osnovu toga", istakao je trener Zvezde.

Sferopulos je istakao da se od ekipe može očekivati bolja igra kako sezona bude odmicala.

"Ovo je prva utakmica sezone ovde u Evroligi i moramo da budemo spremni. Rekao sam već da možemo da igramo bolje, da ne igramo dobro, ali najvažnije je da počnemo da pobeđujemo, čak i kad ne igrate najbolje, morate da pobeđujete utakmice. Što više treniramo, igraćemo bolje i bićemo spremniji", dodao je trener Zvezde.

Sferopulos se osvrnuo i na odlazak Nebojše Čovića sa mesta predsednika Zvezde. Čović je prošle nedelje izabran za novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije.

"Gospodin Čović je bio veoma uspešan, svi to znaju, kad je došao u klub napravio je reorganizaciju, zahvaljujemo mu na svemu. Za mene je bilo zadovoljstvo da radim sa njim. Želim mu mnogo sreće u Savezu, što je takođe veoma bitna pozicija. Sa druge strane, imamo Željka Drčelića, koji je bio sa nama u Francuskoj, podržava nas. Moramo da se fokusiramo na košarku i siguran sam da će klub nastaviti u dobrom smeru", zaključio je Sferopulos.

BONUS VIDEO:

 

Ostavite komentar