Sport > OI 2024

SVI PONOSNI NA NOVAKA! Evo ko je sve uputio ČESTITKE najboljem teniseru svih vremena

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je danas zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

04/08/2024 > 18:09

podeli vest:

SVI PONOSNI NA NOVAKA! Evo ko je sve uputio ČESTITKE najboljem teniseru svih vremena
Foto: Tanjug/AP Photo


Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić čestitao je najboljem teniseru svih vremena Novaku Đokoviću osvajanje olimpijskog zlata, koje je danas ponosno poneo u Parizu.

- Naš Novak je olimpijski šampion! Naš Novak je bez premca! Doneo je Srbiji zlato, doneo je Srbiji sreću, doneo je Srbiji ponos! Novače, upućujem Vam najsrdačnije čestitke na veličanstvenoj pobedi i olimpijskom zlatu - naveo je Dačić u saopštenju.

On je dodao da je Đoković u lavovskoj borbi protiv sjajnog španskog tenisera Karlosa Alkaraza pokazao zašto je najbolji svih vremena.

- Vaša hrabrost, istrajnost i nepokolebljiv duh su inspiracija za sve nas. Svedočili smo ispisivanju novih stranica istorije belog sporta. Beskrajno smo ponosni na Vas, Novače. Pokazali ste svetu šta znači boriti se srcem i dušom za svoju zemlju! Hvala Vam za sve - navodi se u čestitki ministra Dačića.

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je danas zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, pošto je u finalu pobedio Španca Karlosa Alkaraza 7:6 (7:3), 7:6 (7:2).

Predsednica Narodne Skupštine Srbije Ana Brnabić čestitala je danas srpskom teniseru Novaku Đokoviću osvajanje zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Parizu.

Foto: Tanjug/AP Photo

 

Čestitam najboljem sportisti u istoriji Srbije i najboljem teniseru svih vremena Novaku Đokoviću na zlatnoj olimpijskoj medalji koju ste doneli našoj zemlji", poručila je Brnabić na svom nalogu na društvenoj mreži Instagram.

Predsednica Skupštine je dodala da ne postoje reči kojima se makar malo može približno opisati koliko je Srbija srećna i ponosna jer ima Novaka Đokovića.

- Raduj se, Srbijo - poručila je Brnabić.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je danas najboljem srpskom teniseru Novaku Đokoviću osvajanje zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Parizu.

- Čestitam našem Novaku Đokoviću na olimpijskom zlatu i medalji koja mu je nedostajala u karijeri. Pokazao si šta u sportu znače borbenost i želja - istakao je Dodik u objavi na mreži X i dodao:

- Srpski narod je ponosan na tebe i činjenicu da je najbolji teniser svih vremena među nama.

Čestitke Đokoviću stižu od domaćih fudbalskih klubova i profesionalnih sportista.

BONUS VIDEO:


 

Ostavite komentar

Simonovic Suncica

Pokazao je kako se bori za svoju zemlju uz hrabrost, znoj, zelju, nesalomivost, rad I kroz onoliko bola I nepravdi koje su mu ucinjene tokom karijere. Sada mu se svi klanjaju, a gde ih je bilo do sad. Postojao je Rodzer, pa Nadal da bi se nastavilo sa Alkarazom. Sada je svima zapusio usta I pokazao ko je Novak, covek koji se nije prodao ni Britancima koji mu to nikada nisu oprostili. Blagosloven bio Nole, ne znam da li si veci covek ili teniser.

04.08.2024 20:06