Sport > Ostali sportovi

MotoGP Silverston: Aleš Espargaro NAJBRŽI, samo jedan Dukati među PRVA ČETIRI

Iako su u prvom treningu vozači Dukatija ostvarili najbolje rezultate, drugi deo nije bio tako uspešan za vozače italijanskog proizvođača

Izvor: K1info

04/08/2023 > 18:02

podeli vest:

MotoGP Silverston: Aleš Espargaro NAJBRŽI, samo jedan Dukati među PRVA ČETIRI
Foto: Tanjug/Bradley Collyer/PA via AP


Posle dva treninga koja su vožena na stazi Silverston za VN Britanije poznato je kojih su se deset vozača direktno plasirali u sutrašnji Q2 deo kvalifikacija.

Aprilijin vozač Aleš Espargaro odvezao je najbolji krug u vremenu 1:58,183, što je za skoro sedam desetinki bilo bolje od drugoplasiranog Horhea Martina iz Pramak Dukatija, koji je postavio vreme od 1:58,854. Bred Binder je na KTM-u ostvario treći rezultat u vremenu 1:58,898.

Iako je na početku drugog treninga izleteo sa staze, Maverik Vinjales iz Aprilije bio je četvrti, dok je peti rezultat postavio Žoan Zarko iz Pramak Dukatija.

Frančesko Banjaja se našao u opasnoj situaciji kada je prilikom svog brzog kruga naišao na klupskog kolegu Eneu Bastijaninija koji je posle greške neoprezno se vratio na stazu ispred Banjaje, ali je vodeći u svetskom šampionatu ipak imao šesto vreme.

Marko Beceki bio je tek sedmi, a u trenutku kada je imao najbolji rezultat doživeo je zastrašujući "hajsajd" kada ga je njegov Dukati bukvalno lansirao u vazduh, što je bio kraj treninga za trenutno trećeplasiranog u šampionatu.

Direktno u Q2 deo kvalifikacija plasirali su se i vozač KTM-a  Džek Miler, Luka Marini iz Mooney VR46 tima i Gresinijev takmičar Aleks Markes.

Prolaz u drugi deo kvalifikacija sutra će između ostalih morati da potraže Fabio Kvartararo iz Jamahe, Hondin Mark Markes, kao i drugi vozač fabričkog Dukatija Enea Bastijanini.

U subotu je najpre na programu slobodan trening, posle čega slede kvalifikacije, a MotoGP sprint trka je na programu u 16:00 časova.

Ostavite komentar