Sport > Ostali sportovi

Kvalifikacije za Veliku nagradu Japana: Maks na POL POZICIJI, ali je pod istragom i PRETI MU KAZNA

Red Bulov šampion uspeo je da nadmaši takmičare Ferarija Šara Leklera i Karlosa Sainca, kao i pobednika prošlonedeljne trke Serhia Pereza

Izvor: K1info

08/10/2022 > 10:08

podeli vest:

Kvalifikacije za Veliku nagradu Japana: Maks na POL POZICIJI, ali je pod istragom i PRETI MU KAZNA
Foto: Tanjug/AP Photo/Eugene Hoshiko


Holandski vozač postavio je najbolje vreme 1:29,304 u Q3 delu kvalifikacija, nadmašivši  Leklera za samo 0,010 dok je Karlos Sainc bio sporiji za 0,057 sekundi. Maksov klupski kolega Serhio Perez imao je četvrto startno vreme. Zanimljivo je da je Maks debitovao u  F1 upravo na stazi Suzuka kada je 2014. tokom prvog treninga zamenio Žan-Erik Vernijea u Toro Rosu.

Ipak, Ferstapenu preti kazna pomeranjem nekoliko mesta zbog incidenta koji se dogodio između njega i Landa Norisa iz Meklarena tokom poslednjeg dela kvalifikacija. Ferstapen je tokom pripreme za brzi krug napravio grešku i izgubio kontrolu nad bolidom baš u trenutku kada je naišao Lando Noris koji je bio primoran da siđe sa staze, izbegavši veći incident.

 

 

Alpinin vozač Esteban Okon uspeo je da pobedi Luisa Hamiltona u borbi za peto mesto, dok je Okonov klupski kolega Fernando Alonso dobio bitku sa Mercedesovim vozačem Džordžo Raselom i sutra će startovati kao sedmi.

Najprijatnije iznenađenje ovih kvalifikacija je Sebastijan Fetel koji se kvalifikovao na deveto mesto, dokazavši da mu je Suzuka jedna od omiljenih staza i na kojoj je pobeđivao četiri puta (2009, 2010, 2012, 2013). Deseto vreme je ostvario Lando Noris iz Meklarena.

Trka za veliku nagradu Japana vozi se u nedelju od 7:00.

 

 

 

Ostavite komentar