Sport > Ostali sportovi

Trijumf Spartaka i Crvene zvezde u Kupu Srbije

Na kraju Spartak je trijumfovao sa ukupno 125 bodova

Izvor: K1info

Autor: Nemanja Negovanović

24/09/2024 > 17:37

podeli vest:

Trijumf Spartaka i Crvene zvezde u Kupu Srbije
Foto: Rvački savez Srbije


Rvači Spartaka iz Subotice i rvačice beogradske Crvene zvezde pobednici su Kupa Srbije za 2024. godinu. Na Završnom turniru koji je održan u Obrenovcu uz besprekornu organizaciju RK Posavina, učestvovalo je čak 24 ekipe i ukupno 190 takmičara i takmičarki.

U muškoj konkurenciji velika borba za trofej vodila se između Spartaka, zrenjaninskog Proletera i Kragujevca, koje su predvodili naši trofejni reprezentativci - Sebastijan Nađ, Mate Nemeš i Aleksandar Komarov.

Koliko je bilo neizvesnosti, najbolje svedoči podatak da su dve borbe odlučile ko će osvojiti veliki prelazni pehar. Uroš Krstin je doneo presudnu pobedu Spartaku u duelu protiv Aleksandra Simovića iz Kragujevca, a Marko Supić iz Proletera je u kategoriji do 130kg izgubio u finalu protiv iskusnog Nemanje Pavlovića iz Novog Sada i tako ostavio svoj klub bez važnih bodova.

Foto: Rvački savez Srbije

 

Na kraju Spartak je trijumfovao sa ukupno 125 bodova, Proleter je bio drugi sa 116, dok je treće mesto pripalo Kragujevcu sa 87 bodova.

Što se tiče devojaka, ubedljivu pobedu je odnela Crvena zvezda koja je prvo mesto osvojila sa 115 bodova. Drugo mesto pripalo je Partizanu sa 50 bodova, dok je treća bila ekipa Zmajeva iz Petrovca na Mlavi.

Za najboljeg takmičara proglašen je Aleksandar Komarov iz Kragujevca, a titula najbolje rvačice pripala je Emiliji Jakovljević takođe iz Kragujevca. Za najboljeg trenera proglašen je trener subotičkog Spartaka Stojan Štefanek, a za najboljeg sudiju izabran je Marko Ivetić.

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar