Sport > Ostali sportovi

NAŠA ANA NAJBOLJA U REGIONU: Mlada Srpkinja osvojila zlato na međunarodnom karate turniru u Hrvatskoj

Ovaj događaj okupio je čak 407 takmičara iz različitih zemalja regiona, a Ana je briljirala u konkurenciji takmičara starosti 9-10 godina

Izvor: K1info

Autor: K1info

20/10/2024 > 11:19

podeli vest:

NAŠA ANA NAJBOLJA U REGIONU: Mlada Srpkinja osvojila zlato na međunarodnom karate turniru u Hrvatskoj
Foto: K1info/privatna arhiva


Ana Macura (10), članica karate kluba "Pobednik 011", ostvarila je izvanredan uspeh na međunarodnom karate turniru održanom ovog vikenda u Ivankovu, Hrvatska. Ovaj događaj okupio je čak 407 takmičara iz različitih zemalja regiona, a Ana je briljirala u konkurenciji takmičara starosti 9-10 godina.

Ana je od samog početka turnira pokazivala izuzetnu veštinu i borbenost. U kvalifikacijama je lako savladala svoje protivnice, ostavljajući snažan utisak na sve prisutne. Njene precizne tehnike i taktička inteligencija doveli su je do finala, gde ju je čekala domaća takmičarka Veronika Klarić.

Foto: K1info/privatna arhiva

 

Finalna borba bila je uzbudljiva i neizvesna. Ana je, uz podršku svog tima i roditelja, pokazala hrabrost i fokus, uspevajući da savlada Veroniku i osvoji zlatnu medalju.

"Veoma sam srećna što sam osvojila zlato! Ponosna sam na svoj klub i trenere koji su me podržavali tokom priprema. Posebno sam ponosna na zastavu Srbije koja se vijorila iza mene, jer ovo nije zlato samo za mene i moj klub, nego i za moju zemlju," izjavila je Ana nakon pobede.

Ovaj uspeh ne samo da ističe Anin talenat, već i posvećenost i rad celog tima iz karate kluba "Pobednik 011". Pored Ane, zlatom se okitio i njen drugar iz kluba Andrija Jagodić, srebrom Vanja Vujičić i Despot Bugarčić, dok je mali Tadija  

Jagodić osvojio bronzano odličje.

Foto: K1info/privatna arhiva

 

Anina starija sestra Nina takođe trenira karate I nedavno je postala balkanski prvak u ovom plemenitom sportu. Nina Macura (13) je trijumfovala na Prvenstvu Balkana u karateu koje je održano u Istanbulu. U konkurenciji od 41 takmičarke iz 12 zemalja mlada Beograđanka bila je ubedljivo najbolja i kroz seriju borbi bez poraza se plasirala se u finale. U polufinalu je bila bolja od reprezentativke Hrvatske, a zlato je osvojila u borbi sa Grkinjom.

 

 

Ostavite komentar