Sport > Ostali sportovi

KVALIFIKACIJE za Veliku nagradu Valensije: Martinatorov HET-TRIK

Kandidati za titulu Frančesko Banjaja i Fabio Kvartararo imali su osmo i četvrto vreme pred poslednju trku šampionata

Izvor: K1info

05/11/2022 > 15:27

podeli vest:

KVALIFIKACIJE za Veliku nagradu Valensije: Martinatorov HET-TRIK
Foto: Tanjug/AP Photo/Vincent Thian


Vozač Pramak Dukatija Horhe Martin bio je najbrži na kvalifikacijama za Veliku nagradu Valensije na stazi Rikardo Tormo sa vremenom 1,29:621, ali nije uspeo da obori rekord Horhea Lorenca postavljen 2016. godine od 1,29:401.

U prvom delu kvalifikacija najbolje rezultate i prolazak u drugi deo ostvarili su Maverik Vinjales na Apriliji i Suzukijev vozač Aleks Rins. Enea Bastijanini neprijatno je iznenadio i plasirao se na 13. mesto, a podbacio je i Marko Beceki iz Muni VR46 Dukati tima koji će trku početi sa 18. pozicije.

 

 

U drugom delu kvalifikacija dominirao je Horhe Martin, osvojivši pol poziciju treći put zaredom. Drugi je bio Mark Markes iz fabričkog tima Honde, dok je treće vreme ostvario Australijanac Džek Miler kojem će sutrašnja trka biti poslednja za italijanskog proizvođača jer će sledeće godine voziti za fabrički tim KTM-a.

 

Kao prvi iz drugog startnog reda startovaće branilac titule Fabio Kvartararo koji je za vodećim zaostao +0,279, a uz njega će biti dvojica najboljih iz prvog dela - Aleks Rins i Maverik Vinjales.

Najozbiljniji kandidat za titulu Frančesko Peko Banjaja krenuće iz trećeg startnog reda kao osmi. Njegova prednost pred Kvartararom iznosi 23 poena, pa je Francuzu na sutrašnjoj trci potreban trijumf, a Banjaji je dovoljno i 14. mesto kako bi proslavio svoju prvu titulu šampiona na Dukatiju, petnaest godina posle trijumfa Kejsija Stonera.

 

 

Poslednja, dvadeseta trka u šampionatu za Veliku nagradu valensije vozi se u nedelju. Takmičari u Moto 3 klasi startuju u 11:00, Moto 2 takmičari su na redu od 12:20, dok će vozači u Moto GP klasi trku započeti u 14:00.

 

 

 

Ostavite komentar