Sport > Ostali sportovi

Velika nagrada Valensije u MOTO 3 kategoriji: Izan Gevara POTVRDIO DA JE NAJBOLJI

Ovogodišnji svetski šampion u najslabijoj klasi osvajanjem pol pozicije i 7. pobedom u šampionatu pokazao da nije imao konkurenciju

Izvor: K1info

06/11/2022 > 12:27

podeli vest:

Velika nagrada Valensije u MOTO 3 kategoriji: Izan Gevara POTVRDIO DA JE NAJBOLJI
Foto: Twitter screenshot


Španski takmičar Izan Gevara koji vozi za Gasgas Aspar tim trijumfovao je na poslednjoj ovogdišnjoj trci u Moto 3 kategoriji na stazi Rikardo Tormo u Valensiji, odvezavši 23 kruga u vremenu 38:10,406.

Gevara je poveo sa pol pozicije i ubrzo se izdvojilo pet takmičara, ali je Diego Moreira dobio kaznu dugog kruga jer na treningu u petak nije poštovao žutu zastavu.

Četvorka je nastavila da diktira tempo, da bi se ubrzo izdvojili Gevara i Deniz Ondžu, koji je sve vreme bio na točku novom šampionu, a pratio ih je Serhio Garsija na rastojanju od nekoliko sekundi.

 

 

U poslednjem krugu Ondžu je uspeo da pretekne Gevaru, ali je Španac bolje ušao u poslednju krivinu i na kraju slavio sa prednošću od 0,062 sekunde.

Treće mesto zauzeo je Gevarin klupski kolega Serhrio Garsija, dok je četvrti bio Denis Fođa iz Leopard tima. Ovo je ujedno i konačan plasman u Moto 3 kategoriji - prvak je Izan Gevara sa 319 poena, drugi je Serhio Garsija sa 257, dok je Denis Fođa osvojio 246 poena.

 

 

 

Ostavite komentar