Sport > Tenis

VILANDER o Australijan openu: Novak je GLAVNI FAVORIT, ima OGROMAN MOTIV da pokaže svima da je NAJBOLJI

Đoković mora da dođe do 22. titule pre Rolan Garosa u maju, jer bi Nadal tamo mogao da osvoji još jednu, smatra Šveđanin

Izvor: K1info/Tanjug

04/01/2023 > 15:39

podeli vest:

VILANDER o Australijan openu: Novak je GLAVNI FAVORIT, ima OGROMAN MOTIV da pokaže svima da je NAJBOLJI
Foto: Tanjug/AP


Legendarni švedski teniser Mats Vilander izjavio je da je Srbin Novak Đoković glavni favorit na predstojećem Australijan openu, koji će biti odigran od 16. do 29. januara u Melburnu.

Vilander je istakao da Đoković ima ogroman motiv da pokaže svima da je najbolji, pošto mu prošle godine nije bilo dozvoljeno da igra u Melburnu.

- Mislim da nikada nismo videli igrača, koji je toliko željan da se revanšira i pobeđuje. Niko nikada nije bio gladniji pobeda nego što će Novak biti tamo - rekao je legendarni švedski teniser, prenosi "Jurosport".

On je podsetio da je Đoković devet puta u karijeri osvojio Australijan open.

- Podloga je savršena za njega. Ovaj turnir ima istoriju da ima igrače koji su ga osvajali više puta i koji imaju tamo konzistenciju. Govorim iz ličnog iskustva, jer sam ga osvajao tri puta. Niko nije 100 odsto spreman u Australiji. Neki su vrlo spremni, neki nisu uopšte, a on je uvek nekako spreman. To za njega znači da je favorit, jer je podloga savršena - dodao je Vilander.

Španac Rafael Nadal osvojio je Australijan open prošle godine. Nadal ima 22. grend slem trofeja, a Đoković jedan manje.

- Najverovatnije je da Đoković želi da se revanšira Nadalu tako što će osvojiti Melburn. Ako pobedi biće 22-22. Novak mora da dođe do 22. titule pre Rolan Garosa u maju, jer bi Nadal tamo mogao da osvoji još jednu. Ne smete da izgubite u Melburnu i da Nadal stigne do 23. grend slem trofeja - istakao je Vilander.

 


 

 

Ostavite komentar