Sport > Tenis

BOŽIĆNI SPEKTAKL pripao Novaku: ĐOKOVIĆ "RAZBIO" MEDVEDEVA za finale Adelejda

Na turniru u Adelejdu Srbin je uspeo da uprkos povredi savlada Danila Medvedeva rezultatom 2:0 (6:3, 6:4)

Izvor: K1info

07/01/2023 > 12:54

podeli vest:

BOŽIĆNI SPEKTAKL pripao Novaku: ĐOKOVIĆ "RAZBIO" MEDVEDEVA za finale Adelejda
Foto: Tanjug/AP


Novak Đoković i Danil Medvedev sastali su se u Adelejdu na pravoslavni Božić, a Srbin je uspeo da nakon godinu dana obezbedi mesto u finalu nekog turnira u Australiji.

Počeli su silovito obojica na svoj servis. Đoković je u uvodnim gemovima rivalu dao samo jedan poen, uz siguran prvi servis. Na drugoj strani slično je igrao i ruski teniser.

Tako je bilo do četvrtog gema kada je Đoković uspeo da napravi brejk. Tada je imao prvi as Rus, a potom i prvu duplu servis grešku, iskorisito je to Srbin da povede, a u narednom gemu i da potvrdi brejk.

Foto: Tanjug/AP

 

Situacija koja je zabrinula navijače Novaka Đokovića viđena je u sedmom gemu. Nezgodno je proklizao Đoković, nakon čega se uhvatio za zadnju ložu. Smogao je snage da završi taj gem, a potom je tražio na 5:2 i medicinski tajm-aut.

Osvojio je Rus potom svoj gem, a isto je učinio i Novak za vođstvo 1:0 u setovima (6:3).

Na startu drugog seta činilo se da je Novaku povreda u glavi. Nije toliko angažovano trčao na jake udarce rivala, a ipak su obojica čuvali svoje servise.

Foto: Tanjug/AP

 

Drugi set doneo je veliku borbu na obe strane. Nisu posustajali na svoj servis ni jedan, a ni drugi. Snažni servisi bili su prevaga, koju je tek u sedmom gemu Đoković uspeo da razbije i dođe do brejk lopte. Kao i u prvom setu, iznova je duplom servis greškom "počastio" Medvedev Srbina, brejk.

Imao je već u narednom gemu Medvedev brejk loptu, a Novak je uspeo da je spase neverovatnim drugim servisom.

Foto: Tanjug/AP

 

Išao je čak 200 kilometara na čas. Cela dvorana je nakon tog neverovatnog poteza Đokovića uzvikivala "Nole, Nole, Nole..." Nije u nastavku gema iskoristio Medvedev ni drugu.

Novak je na svoj servis zatvorio meč, i pobedom od 2:0 u setovima došao do finala Adelejda gde će igrati protiv Sebastijana Korde.

 

 

 

Ostavite komentar