Sport > Tenis

Kirjos skinuo Medvedeva sa trona US Opena i ATP liste

Nik je igrao na nivou Novaka Ðokovića ili Rafaela Nadal, rekao je ruski teniser

Autor: Tanjug

05/09/2022 > 13:04

podeli vest:

Kirjos skinuo Medvedeva sa trona US Opena i ATP liste
Foto: Tanjug/AP Photo/Adam Hunger


Australijanac Nik Kirjos plasirao se u četvrtfinale Ju-Es opena, pošto je noćas u Njujork u osmini finala pobedio branioca titule i najboljeg tenisera sveta Rusa Danila Medvedeva 7:6 (13:11), 3:6, 6:3, 6:2.

Foto: Tanjug/AP Photo/Adam Hunger

Danil Medvedev

Medvedev bi posle ovog poraza mogao da ostane bez prvog mesta na ATP listi. Od narednog ponedeljka čelnu poziciju na ATP listi bi mogli da preuzmu Rafael Nadal, Karlos Alkaraz ili Kasper Rud. Kirjos će po završetku Ju-Es opena u najgorem slučaju mogao da bude 18. teniser sveta.

- Nik je igrao dobro. Bilo je izjednačeno do trećeg seta, posle je on bio bolji. U trećem setu sam i fizički počeo da se osećam lošije, postajao sam umorniji, mislim da je to bio ključ. Mislim da je Nik igrao na nivou Novaka Ðokovića ili Rafaela Nadala. Nije mnogo promašivao - to me nije iznenadilo, ali voleo bih da je više promašivao. Nivo tenisa je bio visok, njegov servis je neverovatan, svaki udarac mu je dobar - rekao je Medvedev.

Australijanac je prvi set dobio u taj-brejku 13:11. Kirjos je u ovom delu meča spasao tri set lopte ruskog tenisera. Ruski teniser je uspeo da izjednači na 1:1, pošto je drugi set dobio 6:3. 

Međutim, Kirjos je u trećem setu poveo 4:1 u gemovima, a onda je sigurno dobio ovaj deo meča 6:3. Australijski teniser je u četvrtom setu prepustio samo dva gema svom rivalu.

Ruski teniser će po završetku Ju-Es opena izgubiti prvo mesto na ATP list.

Foto: Tanjug/AP Photo/Adam Hunger

Nik Kirjos

- Nije lep osećaj, iskreno, posle poraza na grend slemu... Neću baš da plačem u sobi, ali sam malo razočaran. Biću tužan nekoliko dana, gledaću u telefon i laptop. Gledaću serije... Nije mi to prvo palo na pamet, da ću da izgubim mesto broj jedan, ali to jeste motiv za narednu godinu. Ove godine nisam bio dovoljno dobar na grend slemovima. U Australiji nisam pobedio kada sam imao priliku. Nisam mogao da igram Vimbldon, a izgubio sam u osmini finala na Rolan Garosu - rekao je Medvedev.

Kirjos je po prvi put u karijeri izborio plasman među osam najboljih tenisera na Ju-Es openu, a za plasman u polufinale boriće se protiv još jednog Rusa Karena Hačanova, koji je posle pet setova eliminisao Španca Pabla Karenja Bustu.

Ostavite komentar