Sport > Tenis

Đokovićev veliki rival izneo PROGNOZE za grend slem koji prati CEO SVET, pa PRIZNAO: Novak je moj FAVORIT

Đoković je u Ženevi a sutra počinje takmičenje

Izvor: K1info/informer.rs

Autor: Kristina Jokić

21/05/2024 > 15:25

podeli vest:

Đokovićev veliki rival izneo PROGNOZE za grend slem koji prati CEO SVET, pa PRIZNAO: Novak je moj FAVORIT
Foto: AP Photo/Daniel Cole


Prošlogodišnji finalista Rolan Garosa, Kasper Rud, koga je upravo srpski teniser Novak Đoković savladao u borbi za trofej, govorio je o prvom reketu sveta i istakao da je srpski as glavni favorit za osvajanje grend slema u Parizu.

Srpski velikan je trenutno u Ženevi, gde će sutra početi takmičenje, pošto je kao prvi nosilac bio slobodan na startu turnira.

Retko se Nole odlučuje na to da pred grend slemove igra na nekom manjem takmičenju, pogotovo iz serije 250 kao što je slučaj u Švajcarskoj, ali čini se da je ovo idealna prilika da Srbin podigne formu pred Rolan Garos, koji će biti održan od 26. juna do 9. jula u Parizu. 

S tim u vezi, Norvežanin je dao prognoze pred drugi grend slem u sezoni, a prema njegovim rečima možemo zaključiti da Đokoviću daje jasnu prednost bez obzira na to što naš as u ovoj godini nije osvojio nijedan trofej.

- Iskreno da kažem, u mojim očima, Novak je uvek jedan od glavnih favorita na grend slemovima - izjavio je Rud. 

Sem Đokovića, Rud ima još nekoliko favorita za koje smatra da bi mogli biti pobednici na takmičenju u prestonici Francuske.

- Nekoliko tenisera dolazi na Rolan Garos sa dobrom dozom samopouzdanja, što je veoma važno u tenisu. Pre svih Aleksander Zverev jer je u nedelju osvojio titulu u Rimu. Ako Janik Siner i Karlos Alkaras budu zdravi, biće pretnja - zaključio je Rud.

Rud je imao priliku da dva puta do sada zaigra finale Rolan Garosa, ali do titule nije još uvek stigao. Prošle godine ga je savladao Srbin sa 2:1 (7:6, 6:3, 7:5), dok je pre dve godine isto uradio španski teniser Rafael Nadal 3:0 (6:3, 6:3, 6:0). 

Ostavite komentar