Sport > Tenis

ĐOKOVIĆ VIŠE NIJE PRVI NA ATP LISTI! Najboljem teniseru sveta ODUZETI BODOVI

Novaku su oduzeti bodovi koje brani na Rolan Garosu, 2.000, jer je prošlog leta trijumfovao u Parizu

Izvor: K1info/informer.rs

Autor: Kristina Jokić

03/06/2024 > 13:25

podeli vest:

ĐOKOVIĆ VIŠE NIJE PRVI NA ATP LISTI! Najboljem teniseru sveta ODUZETI BODOVI
Foto: Salvatore Di Nolfi/Keystone via AP


Novak Đoković trenutno nije prvi teniser na ATP listi, pretekao ga je Janik Siner. Naš teniser jeste počeo 428. nedelju na listi najboljih tenisera planete, ali na rang listi uživo nije prvi, već drugi reket sveta. 

Novaku su oduzeti bodovi koje brani na Rolan Garosu, 2.000, jer je prošlog leta trijumfovao u Parizu. Trenutno je na prvom mestu Janik Siner, koji ima 9.125 bodova, prošle sezone je eliminisan u drugom kolu, pa je branio samo 45 bodova. Na trećoj poziciji je Karlos Alakaraz sa 6,980 bodova, Španac od prošle sezone brani 720 bodova i polufinale, a sad se plasirao u četvrtinale, kao Italijan.  

Osvajanje Rolan Garosa ne osigurava prvo mesto

Nole ima veliki problem, jer više ne zavisi sve samo od njega. Čak i da osvoji Rolan Garos, nije sigurno da će Đoković ostati prvi na ATP listi. Svakako mora da dođe najmanje do finala da bi ostao prvi na svetu, a drugi uslov je da Janik Siner ne stigne do finala. Ukoliko Siner stigne do borbe za pehar, Đoković posle Rolan Garosa neće biti prvi na svetu.

Siner sigurno pomno prati situaciju, posebno jer je stigao u Pariz nakon povrede kuka, pa ako bi naš as takmičenje završio pre finala, on može da odahne. Zanimljivo je i da Italijanski mediji iz dana u dan prate Novaka i priželjkuju što skoriji poraz prvog tenisera sveta.

 

Ostavite komentar